28. 04. 2024 Jarmila 24°C Jasno

3 detské knihy, ktoré si zamilujete! Básničky, psíky, aj knižnica pána Losa

Autor: MS, V spolupráci
detske2

Zdroj: bux.sk

Stonožka je kamoška všetkých detí, ktoré rady čítajú. Je dobre naladená a vytrvalá, takže vás už pár rokov sprevádza krok za krokom, rok za rokom, z krajiny Písmenkovo do knižného sveta plného fantázie, poznania a storakých zážitkov, ktoré si uchovajú v pamäti po celý život.

Vyberte sa teraz do knižnice pána Losa aj do Mesta psov, a naučte sa abecedu podľa básničiek a nádherných ilustrácií.

Tu sú 3 krásne tipy na detské knihy, ktoré vašich drobcov potešia, zabavia sa pri nich a niečo sa aj naučia. Nenásilne a hravou formou. Potešte ich niektorou z knižiek od Stonožky, kamošky všetkých detí, ktoré rady čítajú.

Basnicky z abecedy

Zdroj: bux.sk

Básničky z abecedy

Túto dvojicu si zamilovali desaťtisíce detí. Ivona Ďuričová píše a Adrián Macho nádherne ilustruje.
Pred šiestimi rokmi prišli s knižkou Zvieratká z abecedy a bol to slovenský detský bestseller. 37.000 predaných výtlačkov....o tom sa môže snívať drvivej väčšine spisovateľov, nieto tým, čo píšu detské knihy. Cieľom bolo priblížiť deťom abecedu – hravo, pútavo, zaujímavo...a podarilo sa. Nasledovali Písmenká z abecedy, vlani Hádanky z abecedy a dnes sú tu Básničky z abecedy.

Opäť osvedčený model básnička na každé jedno písmenko a vedľa nádherná ilustrácia. 

Kniznica pana Losa

Zdroj: bux.sk

Knižnica pána Losa

Pozývame vás do knižnice pána Losa, ktorý je vynikajúcim rozprávačom a každý večer pri praskajúcom ohni v kozube rozpráva svojej rodine pútavé príbehy. Jedného dňa si však nevie spomenúť ani na jeden príbeh, ktorý by ešte nerozprával. Ani susedka Medvedica žiadny nemá. Ani jazvec či lišiak, takže pán Los potrebuje knihy a knižnicu, aby sa inšpiroval. Keďže pán Los je vynaliezavý a šikovný, zrecykluje opustený autobus zo smetiska  a vytvorí z neho knižný autobus – bibliobus pre celé lesné osadenstvo.

Knižnica pána Losa je pre deti od troch rokov, ktoré môžu zažiť čaro sveta kníh, čítania a postáv, ktoré si zamilujú. Krásne detailné ilustrácie povzbudzujú fantáziu a dotvárajú tento láskyplný a hrejivý príbeh. Už pri listovaní sa zastavujete pri niektorých kresbách, vychutnávate si zelenú krajinu, malebný vidiek, zvieratká. Autorkou a ilustrátorkou je Inga Moore, ktorá takýmto spôsobom oslavuje radosť zo spoločného čítania a rozprávania príbehov.

Povzbudzuje rodičov a starých rodičov, aby si s deťmi a vnúčatami čítali, aby sa ponorili do krásnych príbehov. Vzdáva hold knižniciam, autorka ju venuje všetkým knihovníkom po celom svete a je takým poďakovaním všetkým nadšencom, vďaka ktorým zažívame radosť z čítania.

Mesto psov

Zdroj: bux.sk

Mesto psov

Mesto psov je zábavný sprievodca plný fantastických príbehov a originálnych nápadov pre deti od troch rokov. Autorkou je aj u nás  dobre známa poľská spisovateľka a ilustrátorka Nikola Kucharská, ktorá napísala vyše 25 kníh, viaceré získali rozličné významné ocenenia. V slovenčine vyšli napríklad Atlas vyhynutých zvierat, Ako to funguje? Ľudské telo, Ako to funguje? Zvieratá, Rok na hrade a obľúbená Ako to funguje? Knihy.

Teraz je to teda Mesto psov, po ktorom sa budete prechádzať prostredníctvom krásnych veľkých ilustrácií a navštívite miestne múzeum, Akadémiu psích vied, Školu Ťapy Zurvalcovej aj hrad Kosť. Poprechádzate sa po promenáde, pozriete si predstavenie v Psom divadle a odpočiniete si v parku. Spoznáte slávnych obyvateľov či dejiny mesta, ale aj neobyčajné vynálezy ako aportomat, čuchračku alebo pachomat. A tiež kútik na vybíjanie zúrivosti, ktorý by sa zišiel aj niektorým ľuďom.

Deti budú súčasťou života v Meste psov, kde to naozaj žije - polícia naháňa lupičov, po oblohe lietajú mimozemšťania, manželia Besní si pripomínajú vzácne jubileum a dalmatínec Max oslavuje narodeniny.
Úplne v úvode máte veľký plán Mesta psov a tiež trasa prehliadky, sprievodca Riki, ktorý vás prevedie mestom. Nebojte sa, čakajú vás aj dve prestávky na občerstvenie, či nákup suvenírov.

Veľmi vtipná, milá, pestrofarebná knižka, ktorá pobaví, deti môžu hľadať a objavovať detaily na podrobných ilustráciách, podnecuje to aj ich fantáziu, pretože môžu rozvíjať ďalšie príbehy podľa toho, čo vidia. Napokon, hľadanie stratených predmetov na jednotlivých dvojstranách rozvíja detskú všímavosť a schopnosť hľadať súvislosti. Takže urobte deťom radosť – či už majú rady psíky alebo nie, táto originálna knižka poteší každého drobca.

Milan Buno, knižný publicista

Napíšte komentár