27. 04. 2024 Jaroslav 20°C Polooblačno

Jazero na jednej vlne

22.06.2023 Autor: Zuzka
Termín: 23.06.2023 Mesto:Košice Zdroj:stránka organizátora

jazero plagat 2023 poobede 600x849

Deň plný zážitkov, tvorivosti i poznania vás čaká na podujatí Jazero na jednej vlne.

V piatok 23. júna 2023 sme pre všetkých Jazerčanov pripravili celodenné podujatie s bohatým kultúrnym programom pre deti i dospelých. Zážitkovou a tvorivou formou upozorní na aktuálne témy ekológie, udržateľnosti a silu komunity. Na Jazero prinesieme obľúbené formáty ako swap kníh a rastlín, diskusie na zaujímavé témy, divadielka a tvorivé dielne pre deti, koncert, súťaže a tombolu o zaujímavé vecné ceny, a to všetko v atraktívnom prostredí na brehoch košického jazera v MČ Košice-Nad jazerom.

Dopoludňajší program bude patriť deťom z jazerských materských a základných škôl. Čaká na nich množstvo zábavných i tvorivých aktivít, so začiatkom o 9:30. Tešiť sa môžu na vodné dobrodružstvá, zážitkové čítanie o vodnom bohatstve Slovenska s Lenkou Šingovskou. Život včiel im priblížime prostredníctvom rozprávky Eleny Čepčekovej Meduška. V rámci tvorivej dielne si deti vyskúšajú aj výrobu vlastných sviečok z včelích plástov. Pripravená je aj EkoZóna, kde sa dozvedia o ochrane prírody z prvej ruky. Regionálne centrum ochrany prírody z Prešova a spoločnosť KOSIT si pripravili hravé aktivity, zábavnú envirovýchovu, kvízy, skladačky a omaľovanky. K nim sa pridá aj iniciatíva Save nature by Čivas so svojim ostrovom odpadov. Pozvanie na podujatie prijali aj zvieratká z košickej zoologickej záhrady, príďte sa s nimi zoznámiť.

Hlavná časť programu začne od 15:00. Tešiť sa môžete na moderné spracovanie známeho príbehu o Pampúšikovi, ktorý sa vybral do sveta. PunkPúšik je veľmi vtipné a tvorivé spracovanie známej rozprávky očami dospievajúcich, ale aj spievajúcich dievčat zo ZUŠ Bernolákova, ktoré sa ničoho neboja a humoru už vôbec nie. Obľúbený formát besied 1+1 prinesieme v špeciálnom letnom vydaní na eko tému. Rozprávať sa budeme s Martinom Pavlovom a Martinom Kolníkom o klíme v meste, o dažďových záhradách i o stromoch v meste, začíname o 16:30. Program na pódiu zavŕši koncert skupiny Untitled band, odznejú známe a obľúbené popové piesne v podaní konzervatoristov z Timonovej.

Popritom čaká na návštevníkom po celý čas bohatý sprievodný program. Pripravená je burza kníh a LP platní, no potešia sa aj fanúšikovia populárnych swapov, v samostatnej zóne si budú môcť vymieňať nielen knihy, ale aj izbové rastliny. Priestor na prezentáciu dostanú aj štvornohí miláčikovia z útulku pre nechcené zvieratká. Deti potešia tvorivé dielne, kde si môžu vyrobiť niečo zaujímavé z papiera. Pod vedením skúsenej lektorky Slavy Hriadelovej z  textilného ateliéru VYVA RUKAMI vo výmenníku na Važeckej ulici si všetci môžu vyskúšať tkanie na krosnách i ráme. Tí čo prídu, sa môžu zabaviť aj priamo na vode a vyskúšať si paddleboardy.

Pre účastníkov je pripravená aj tombola o zaujímavé vecné ceny.

.

Napíšte komentár