28. 04. 2024 Jarmila 24°C Jasno

Múzeum fantastických ilúzií

Autor: Danka, Foto: muzeumfantastickychiluzi.cz
Adresa:Vodičkova ulica 31, u Václavského námestia, 1.poschodie Galérie Myšák Telefón:420 730 171 451 E-mail:info@muzeumfantastickychiluzi.cz www:stránka organizátora
Hodnotenie:

Fascinující svet optických klamov s viac ako 150 interaktívnymi a hlavne zábavnými exponátmi. To všetko si môžete užiť v najväčšom múzeu trikových ilúzií v Prahe. A verte, že perfektnú zábavu si tu užije naozaj každý bez ohľadu na vek. Vydajte sa za jedinečným zážitkom do najzábavnejšieho českého múzea. Urobite si fakt zábavné fotky a videá. “Je to svet neskutočných optických klamov, kde sa stanete súčasťou strhujúcej expozície fantastických optických klamov a velkoformátových trikových obrazov. Dýchne tu na vás kúzlo starých čias a dozviete sa tak zaujímavé tajomstvá optických ilúzií. Návštevníkom sa páči, že je to múzeum, kde si môžete na všetko siahnuť a vyzkúšať si tak ako optické klamy fungujú”, hovorí najznámejší český kúzelník a majiteľ múzea Pavel Kožíšek.

Urobte si fotku napr. v zajatí obrej chobotnice alebo ako stroskotanec legendárného Titaniku. Vyzkúšajte si kúzelnú stoličku alebo naopak magickú miestnosť, ktorá vás premení v trpaslíka alebo obra. Nechajte sa kúzelníkom vystreliť z dela alebo len tak levitujte vo vzduchu. Vaša hlava sa náhle ocitne na stole alebo si na vás pochutná King Kong. Alchymista Edward Kelley vás kúzlom uväzní vo svojej stredovekej laboratórií a dinosaurus vás vo svojich zuboch odnesie do hniezda. Nechajte sa prekvapiť, čím vás pobaví Charlie Chaplin alebo  Albert Einstein. Tiež uvidíte naozajstný úsmev Mony Lisy – ale nie ten z obrazu. Prejdite se hlavou dole po strope v miestnosti, premeníte sa v primabalerínu, uvidíte svoj skutočný obraz v zrkadle, stanete sa najkrásnejším človekom na svete a zažijete mnoho ďalšieho.

Múzeum fantastických iluzií je úžasné miesto nielen pre deti ale aj dospelých, kde nebudete veriť vlastným očiam! Múzeum, ktoré je svojim prevedením originálne a odlišné od všetkého, čo bolo doposiaľ nielen v Českej republike k videniu, má ideálnu polohu v centre Prahy vo Vodičkovej ulici.

 

Napíšte komentár