28. 04. 2024 Jarmila 24°C Jasno

Soľné bane Salzwelten

Autor: Simona, Foto: salzwelten.at
Adresa:Salzwelten GmbH Salzbergstraße 21 4830 Hallstatt Austria Telefón:+43 (0) 6132 200 2400 www:stránka organizátora
Hodnotenie:

Zážitok na celý život - návšteva interaktívnych soľných baní v rakúskej oblasti okolo mestečka Salzburg. Na výber máte tri bane, každá výnimočná a špecifická niečím iným. 

Salzwelten Salzburg: Objavte nový interaktívny svet soľných zážitkov!

“Všetko je nové!” je výstižné motto bane. Okrem novej recepcie vás privíta interaktívna cesta časom a celým kolobehom soli: Dovoľte nám predstaviť vám svet modernej výroby soli. Po svižnej jazde pod zemou banským vláčikom sa vám otvoria brány do štyroch epoch ťažby soli – od ťažby tak, ako sa to robí dnes, prejdete zlatým barokom a temným stredovekom až do dôb keltských. Chcete sa dozvedieť viac o „Esencii života“? Potom určite preskúmajte keltskú horu vrátane keltskej dediny SALINA, manufaktúry na soľ a detského ihriska. 

Salzwelten Hallstatt: Preskúmajte najstaršiu soľnú baňu na svete!

V tomto prípade môžeme hrdo tvrdiť, že ide skutočne o najstaršiu soľnú baňu na svete . Nehovoriac o najstaršom drevenom schodisku v Európe. Korunovaný tými najúchvatnejšími výhľadmi, aké si len možno predstaviť v Hallstatte zapísanom na zozname UNESCO – z 360 metrov vysokého chodníka - vyhliadky Skywalk. Mimochodom: Lanovka Salzbergbahn vás rýchlo a pohodlne vyvezie až na vrchol. Vo vnútri samotnej hory ožíva najmodernejšia mediálna technológia: Vnútri starovekých tunelov sa vydajte na cestu objavovania až po začiatky ťažby soli pred 7000 rokmi– až k samotným koreňom celej epochy. Dobrodružstvo pre celú rodinu!

Salzwelten Altaussee: Zažite najväčšiu aktívnu soľnú baňu v Rakúsku!

V Salzwelten Altaussee v štajerskej časti regiónu Salzkammergut na vás čaká vzrušujúca zmes: Tu sa stretáva najväčšia v súčasnosti aktívna soľná baňa v Rakúsku s príbehom hodný Hollywoodu o ulúpenom umení ukradnutom nacistami. Tam, kde sa v tmavých tuneloch a mystickej kaplnke trblieta čistá oranžovo-červená kamenná soľ – práve tam kedysi odvážni baníci z Altaussee zachránili niektoré z najväčších európskych umeleckých diel pred zničením nacistickým režimom.

Náš tip: soľná baňa v Hallstatt - prehliadka kombinuje všetko to, čo ocenia hlavne vaši najmenší. Jazda lanovkou, výhľad z vyhliadky Skywalk, návšteva bane s interaktívnymi prvkami, jazdy na šmýkaľkách medzi poschodiami bane, či jazda minivláčikom v úzkom tuneli! Za nás super zážitok - pozor, vhodné pre deti od 4 rokov.

Mapa: N 47° 33′ 23″ E 13° 38′ 43″

Mapa sa nahráva...

Napíšte komentár