25. 04. 2024 Marek 13°C Polooblačno

Výstava v Bibiane: Medzifáza

25.03.2023 Autor: Laura , Foto: bibiana.sk
Termín: 16.04.2023 a ďalšie Mesto:Bratislava Zdroj:stránka organizátora
april banery web cyklovac

Zdroj: bibiana.sk

MEDZIFÁZA je výstava artefaktov z tvorby študentských bábkových animovaných filmov Ondřeja Brýnu. Výstava tohto mladého 18-ročného výtvarníka je na Slovensku prvýkrát a rozpráva príbeh jeho tvorby. Návštevníci sa môžu oboznámiť sa s tým, ako vzniká film od skíc, výtvarných návrhov až po hotové bábky. Výstavu dopĺňajú projekcie, prostredia, scény a rekvizity, ktoré sú ukážkou Brýnovho neobyčajného čarovného sveta a ktoré vznikli pre niekoľko bábkových animovaných klipov a filmov.

Návštevníci si môžu pozrieť artefakty z Brýnových študentských filmov či klipov ako Rat Trap, v ktorom bolo hlavnou výzvou bolo prepojenie záberov živej mačky a animovanej krysy, Zvládanie hnevu, ktorý sleduje veľmi aktuálnu životnú situáciu dnešnej doby – stres, zlé zážitky z detstva, vnútornú nerovnováhu, či spoločenský tlak..., Don´t Loose Your Pencil je prácou v rámci Brýnovej záverečnej skúšky z predmetu Animácia. Výstava ponúka aj  produkty z bábkového animovaného videoklipu k pesničke Roboti plzenskej kapely Garyho Hausbót či komediálneho videoklipu českého pesničkára Pokáča Fajčenie je hnusný zvyk.

Ondřej Brýna (18) je mladý český umelec. Študuje na Strednej odbornej škole obchodu, úžitkového umenia a designu v Plzni odbor multimediálnej tvorby. Posledné 3 roky sa venuje predovšetkým tvorbe bábkových animovaných klipov a filmov. Od minulého roku sa tiež zaoberá aj divadelnou scénografiou.

Trvanie výstavy: 4. 2. 2023 – 16. 4. 2023

Napíšte komentár