28. 04. 2024 Jarmila 24°C Jasno

Múzeum Vtedy

Autor: Annie, Foto: sdetmicom
Adresa:M. Falešníka 6 (Galéria Jabloň), Prievidza Telefón:+421905 815 555 E-mail:muzeum@muzeumvtedy.sk www:stránka organizátora
Hodnotenie:

V našom múzeu vás prevedieme časmi minulými a cez predmety každodennej potreby vám ukážeme, ako sa vtedy žilo.

Ocitnete sa v druhej polovici 20. storočia, vo vtedajšej Československej socialistickej republike. Súčasťou múzea je ukážková replika bytu zariadená v štýle 70-tych a 80-tych rokov rokov minulého storočia, v ktorej nechýba linoleum, tapety či starý nábytok s vinylovým obrusom na kuchynskom stole.

V trvalých expozíciách nájdete staré telefóny, televízory, rádiá či gramofóny, ktoré boli považované za pýchu vtedajšieho európskeho priemyselného dizajnu. Súčasťou múzea je aj expozícia školy a obchodu. Prehliadkou našich výstavných priestorov získate ucelený pohľad na to, ako sa žilo kedysi a kam sa spoločnosť a technológie odvtedy posunuli.

Expozície múzea:
  • Vtedy sme takto bývali
    Vtedy sme takto bývali je názov veľmi peknej expozície bytu, ktorý je zariadený v štýle 70-tych a 80-tych rokov rokov minulého storočia. Nechýba v ňom linoleum, tapety, či starý nábytok s vinylovým obrusom na kuchynskom stole. V byte nájdete originálnu obývačku, spálňu, kuchyňu a chodbu. A keďže chceme byť originálny, v jednej miestnosti nájdete aj maľovku s klasickými valčekmi na stene.
  • Expozícia obchodu
    Navštívte veľmi peknú expozíciu obchodu z obdobia 70. až 80. rokov minulého storočia. V zbierke nájdete pôvodné reklamné tabule, pokladne, stroje a zariadenia ktoré boli súčasťou každého obchodu. Expozícia je doplnená niektorými veľmi vzácnymi pôvodnými výrobkami, ktoré sa podarilo zachovať.
  • Vtedy sme takto telefonovali
    Výstavná expozícia historicky vzácnej zbierky telefónov, telekomunikačnej a meracej techniky a telefónnych ústrední, ktoré sa na území Slovenskej republiky používali od roku 1884 až do konca 20. storočia. Zbierka obsahuje takmer 100 rôznych exemplárov prístrojov.
Otváracie hodiny:
  • Pondelok až piatok 9:00 - 12:00, 13:00 - 17:00 hod.
  • Sobota a nedeľa 9:00 - 17:00 hod.
  • Štátne sviatky - zatvorené
Vstupné:
  • dospelí - 4 €
  • deti - 1 €
  • deti, ktoré ešte nenastúpili do základnej školy, majú vstup voľný.

Múzeum Vtedy sa nachádza v priestoroch kultúrneho a spoločenského centra Galéria Jabloň v Prievidzi, ktoré sídli iba 2 km od kúpeľného mesta Bojnice.

Mapa: N 48° 46′ 35″ E 18° 36′ 30″

Mapa sa nahráva...

Napíšte komentár