20. 04. 2024 Marcel 12°C Prehánky

Koncoročné tipy od Matky roka

Autor: MS, Foto: sdetmi.com, V spolupráci

Našu rubriku Zápisky Matky roka už isto poznáte. Matka roka píše ironicky a s nadhľadom o strastiach a radostiach mamy, v ktorej sa nájde mnoho z nás. Tu vám naša Matka roka každý mesiac prinesie krátke info, čo v danom mesiaci vyskúšala, alebo len chcela vyskúšať, ale nevydalo :) 

Vianoce by mali byť sviatky pokoja, no u nás doma pokoj vôbec nevládol. Bol to chaos, ktorému chýbal manažér - ja. Všetky domáce práce a vianočné pečenie som si nechávala na neskôr, však času som mala ešte dosť. Keď prišiel deň D, zobudila som sa s teplotou a nebola schopná ničoho. Ako sa to hovorí? Ak chceš Boha rozosmiať, povedz mu o svojich plánoch! Vďaka tomu, že som so si dopriala čas a spomalila, bola som už na druhý deň celkom fit a všetko som v pohode - s vianočným playlistom v pozadí - zvládla.

Aké mám plány do nového roku? Nemám žiadne. Budem sa tešiť z minúty na minútu a zo dňa na deň si pomaly budem užívať prázdniny s deťmi a ďalší nový rok, ktorý mi len pripomína, že som zas o jeden rok staršia.

Priatelia oslávte koniec roka v kruhu priateľov a rodiny a do nového roku vám prajem veľa pekných zážitkov, ktoré si v zdraví užijete s vašimi najbližšími!


Bio jablkovo-škoricová tyčinka s ovsenými vločkami babylove

1

Objavila som túto limitovanú edíciu ovsenej tyčinky s typicky vianočnou príchuťou - jablko a škorica, ktorú som si hneď pribalila do tašky, keď sme sa vybrali s deťmi na vianočné trhy. S mužom sme si na vianočných trhoch dali varené vínko a ochutnali aj pečené klobásky, no a deťom som z tašky vytiahla túto "vianočnú" tyčinku - aby im nebolo ľúto :) a aj doma napečené medovníčky. 

Chutná bio tyčinka s ovsenými vločkami je ideálnou pochúťkou pre vaše deti od 1 roka. Bio ovsená tyčinka babylove s príchuťou jablko a škorica je bez prídavku cukru a je vhodná ako malá maškrta medzi jedlami alebo na cestu.

Kúpite na www.mojadm.sk


Nielen na prevoňanie bytu

2Počas vykurovacej sezóny, kedy hrejú radiátory na maximum, býva u nás doma často extrémne suchý vzduch. To vôbec neprospieva mojim malým alergikom. Keď sú ich sliznice nosohltana a dýchacích ciest vysušené, suchý vzduch ich dráždi ku kašľu a spôsobuje aj podráždenie sliznice očí, sú skôr unavení a oči majú začervenené.

Preto som sa už dlhšie obzerala po zvlhčovači vzduchu. Nakoniec som kúpila ultrazvukový zvlhčovač vzduchu Orava HUM-42. Stačí doň naliať vodu, zapnúť – a hneď sa dýcha ľahšie!  Ak do vody pridám aj pár kvapiek éterického oleja, vzduch začne krásne voňať a my si môžeme užívať výhody aróma terapie. Hoci je samotný zvlhčovač biely, vďaka zabudovanému LED svetlu krásne hrá až 7 farbami. Tie sa menia plynulo podľa farebného spektra. Tú najpríjemnejšiu si potom ľahko predvolíme stlačením ikonky priamo na zvlhčovači. Orava HUM-42 tak vôňou, farbami a príjemne zvlhčeným vzduchom u nás doma vyčaruje dokonalú wellness atmosféru a šteklivý kašeľ u detí naozaj ustúpil.

Kúpite na orava.eu


Šampanské pre šoférov

Vychytavky VZOR 3Na Silvestra sa chystáme na návštevu k priateľom, a keďže budem robiť šoféra, vzala som to zodpovedne a kúpila som si nealkoholické šampanské Hubert, aby som si mohla miešať moju obľúbenú mimózu :) Objavila som ho len nedávno a dokonca som našla aj nealko prosecco, takže ja som na Silvestra nachystaná!

Ak sa chystáte robiť šoféra alebo len jednoducho chcete mať čistú hlavu, vyskúšajte!


Veselý príbeh: Zvieratká z Jakubovho kopca

Vychytavky VZOR 4

Ako to u nás býva zvykom, vždy na Vianoce dostanú tí naši drobci knižku. A práve preto ten náš drobec sa už nevedel dočkať, akú knižku si tento rok rozbalí pod stromčekom. Je totiž knihomoľ. Tento rok Ježiško vybral knižku Zvieratká z Jakubovho kopca. Je to veselý príbeh o zvieratkách z farmy, ktoré sa zo dňa na deň dozvedia, že celú farmu chcú uzavrieť a nepustiť ich von. A preto sa prasiatko Di, kuriatko Zu, krtko Pepito a psík Bob rozhodnú utiecť a hľadať si teda domček inde. Ale zdá sa však, že spanikárili priskoro. Doma je predsa doma.
Ak sa chcete dozvedieť ako tento veselý príbeh skončil, kúpte si túto krásnu knižku od obľúbenej slovenskej autorky detských rozprávok Diany Mašlejovej. My ju určite odporúčame. Náš drobec sa nielen pri nej poriadne zasmial ale dodal, že táto knižka obsahuje všetko čo má rád- zvieratká a svojho bračeka Jakubka. 

Kúpite na albatrosmedia.sk


Balzam pre "drsňákov"

NIVEA men vych december

Už je síce po Ježiškovi, my sa ale doma obdarúvame celý rok. Už roky sme celá rodina verní značke Nivea, ktorá nás pravidelne prekvapuje novinkami a super je, keď je to pre chlapské osadenstvo, lebo my baby toho máme v kúpeľni už až až. Tentokrát je to vďačný produkt pre všetkých tých našich „drsňákov“ s bradou – ošetrujúci balzám. Treba ho vmasírovať do fúzov a na  líca a krk. Pleť sa tým upokojí, ošetrí a vyživí. I keď veríme a vieme si živo predstaviť, že to môže byť niekedy náročné. Občas býva problém (nielen pri malých deťoch, verte mi, ale aj pri mužoch) si umyť zuby či osprchovať sa.. ale treba potom aspoň v starostlivosti cepovať tých našich teenagerov, ich frajerky sa nám potom poďakujú.

Viac informácií na nivea.sk


Prvá voňavka pre moju tínedžerku

Vychytavky VZOR 5Týmto darčekom som zožala mini úspech u mojej dcéry, ktorá práve vstúpila do puberty a nie je pre ňu nič dosť dobré. Všetko je skôr trápne a môj vkus otrasný až obyčajný... Preto som stavila na voňavku, ktorá sa mi zdala ako vianočný darček pre tínedžerku dostatočne zaujímavá. A bola to trefa do čierneho. Na chvíľku som bola zasa "cool mama".

Hlavnými esenciami tejto sofistikovanej kvetinovej vône Eclat D'Arpege sú lístky sicílskeho citróna, zeleného orgovánu, lístky zeleného čaju, kvietky broskyne a červenej pivonky. Osviežujúca orgovánovo-broskyňová harmónia je úžasná a veľmi obľúbená.

Kúpite tu


Viditeľne mladšia do nového roku

NIVEA men vych december3

Premýšľate, ako pleti po sviatkoch a blížiacom sa Silvestri prinavrátiť pružnosť a zbaviť ju vrások?Hyalurónové sérum (booster) je vyhľadávaným a niet sa čomu diviť, ako mávnutím prútika môže vygumovať vrásky a vy si zaistite mladistvejší vzhľad. Vrásky sú aj známkou nedostatočnej hydratácie pleti. Ľahké a účinné zloženie séra vypĺňa pleť a redukuje jemné linky a vrásky, a navyše pleť intenzívne hydratuje a účinne vyhladzuje. Účinné je aj ako prevencia pred vznikom nových vrások. 20 % koncentrát čistej kyseliny hyalurónovej s HYDRA elixírom pôsobí proti starnutiu pleti a predchádza tvorbe ďalších vrások. Už ho máte vo svojej rutine? Ak nie, tak odporúčame.

Viac informácií na nivea.sk

Ďalšie tipy od našej Matky roka nájdete v našej rubrike - Vychytávky Matky roka

Sponzorovaný obsah - v tomto článku sú umiestňované produkty. Všetky práva vyhradené. Akékoľvek kopírovanie článku alebo jeho časti je povolené výhradne so súhlasom redakcie.

Napíšte komentár