18. 04. 2024 Valér 12°C Prehánky

Výstava technológii: 3D EXPO

11.10.2022 Autor: Externý prispievateľ, Foto: 3d-expo.sk
Termín: 22.10.2022 a ďalšie Mesto:Bratislava Zdroj:stránka organizátora
A3 3Dexpo 2022

Zdroj: 3d-expo.sk

Pre fajnšmekrov máme pripravenú možnosť vyskúšať vlastnoručne ovládať robotov vytvorených 3D tlačou.

Na 3D EXPO samozrejme nemôže chýbať ani zastúpenie najväčšieho centra 3D tlače a inovácií na Slovensku – i-industry, ktoré predvedie jedinečný 3D skener, ktorý dokáže vytvoriť sken celej postavy a následne prostredníctvom 3D tlačiarne vytlačiť originálnu figúrku – dokonalý klon vašej postavy.

Samozrejme, okrem širokej verejnosti sme na 3D EXPO pripravili bohatý program aj pre odborníkov. Počas oboch dní podujatia (piatok aj sobota) vás čakajú prednášky o využití 3D tlače, modelovaní, úpravách 3D modelov, o opravách a vylepšovaní 3D tlačiarní, ale aj o moderných trendoch kombinácie 3D tlače s kompozitnými materiálmi, či keramikou. Tí si budú môcť vymieňať aj vzájomné informácie. Dozviete sa aj o robotoch, tlačených vozidlách, ale aj tlačených orgánoch z medicíny, úpravách vytlačených dielov, údržbe 3D tlačiarní.

Dokonca niektoré školy, ktoré budú tiež medzi vystavovateľmi, sa pochvália, ako ich žiaci a študenti už zachytili trendy v 3D tlači, ale aj to, ako 3D tlač pomáha múzeám zabezpečiť verné repliky historických zbraní či archeológom s objavovaním nových nálezísk a skvalitňovaní svojej práce. Niekoľko modelárov príde vystaviť svoje pomerne objemné diela v súťaži modelov. Pre najmenších návštevníkov bude pripravené skladanie hlavolamov vytlačených na 3D tlačiarňach, základy 3D modelovania a zábava s 3D perom.

Po dvojročnej covid-pauze sa aj na Slovensku objavili aj noví výrobcovia 3D tlačiarní, nové značky tlačových strún, ale aj veľa inšpirácii toho, čo je možné ešte 3D technológiou vytlačiť. Majitelia 3D tlačiarní si na podujatí určite výhodne nakúpia materiál a náhradné diely, niektorí možno aj nové 3D tlačiarne alebo skenery.

Napíšte komentár