27. 04. 2024 Jaroslav 20°C Polooblačno

Svetlonos na splave

28.09.2022 Autor: Claudinka
Termín: 22.10.2022 Mesto:Trnavský kraj Čas:10.00 - 13.30 hod. Zdroj:stránka organizátora
Svetlonos na splave 22.10.2022

Zdroj: FB Trnavský samosprávny kraj

Podujatie Svetlonos na splave, ktoré je určené pre každého, kto vyhľadáva unikátne zážitky. Termín, v ktorom sa slovenské rieky už poväčšine nesplavujú, priláka i skúsenejších vodákov, svetielkujúce lampáše zaujmú deti, jesenná príroda upúta milovníkov romantiky.

Aj na jeseň sú naše rieky plné života. Volavky i kormorány môžete pozorovať v ich prirodzenom prostredí, na brehoch si všimnete stopy po bobroch. Výhľady z kanoe či katamaránu ozvláštnia pestrofarebné listy padajúce na vodnú hladinu. Lokálni sprievodcovia vás upozornia na všetko, čo stojí za pozornosť. V cieli bude všetkých čakať horúci čaj a možnosť opiecť si slaninu alebo špekáčik.

Svetlonos na splave je uzatvorením vodáckej sezóny na Dunajských ramenách, Malom Dunaji i na Váhu v úseku okolo Hlohovca. Tam, kde na jar vodáci spolu s Vesnou rieky odomykali, ich pred zimou symbolicky uzamknú. Vďaka pokojným vodám všetkých troch tokov je podujatie vhodné pre každého. Vodácka výstroj bude zabezpečená (lode, pádla, plávacie vesty), stačí sa dobre obliecť a nabrať odvahu vyraziť na vodu v menej zvyčajnom ročnom období.

Miesta splavov: Vojka nad Dunajom, Hlohovec alebo Jelka

Všetky informácie a lístky na www.krajzazitkov.sk.

Ceny lístkov: dospelá osoba 17 €, dieťa do 10 rokov 12 €

Napíšte komentár