19. 03. 2024 Jozef 11°C Skoro jasno

Objavy čakajú iba na teba v Avione

27.09.2022 Autor: Laura , Foto: FB
Termín: 29.10.2022 a ďalšie Mesto:Bratislava Zdroj:stránka organizátora
307756404 6091578744203408 9106267401465289581 n

Zdroj: FB

Máte doma nádejných objaviteľov, programátorov alebo budúcich ochrancov životného prostredia? Pripravte sa na 4 soboty plné hravých aktivít a zábavného bádania v Avione.
Vzdelávanie hrou sa uskutoční:
  • 8.10.
  • 15.10.
  • 22.10.
  • 29.10.
 Vždy v čase od 13.00 – 18.00 hod. v Komunitnom centre.
Okrem hlavných aktivít, ktoré pribiehajú ako hodinové workshopy na vás čaká aj bohatý sprievodný program. Vstup na celú akciu je ZADARMO a je možné prísť kedykoľvek alebo zostať počas celej doby trvania.


Hlavné aktivity/workshopy:
VEDECKÁ SHOW PLNÁ POKUSOV
o 13.00 hod.
S reálnymi laboratórnymi pomôckami sa deti premenia na malých vedcov a objaviteľov. Spolu zrealizujeme rôzne pokusy, napríklad chrliacu sopku, sloniu zubnú pastu či premenu vody na malinovku. Deti budú mať k dispozícii reálne laboratórne pomôcky (laboratórne sklo, chemikálie, vedecké plášte a ochranné okuliare). Pri pokusoch sa zabavia a zažijú chemicko-fyzikálne pokusy.

MYSLI EKOLOGICKY!
o 14.00 hod.
Formálnych postupov ako deti učiť separovať je všade veľa, my však ponúkame overené, inovatívne a jedinečné spôsoby – separáciu odpadov a ich znovu používanie. Nachádzanie hodnoty v tom, čo bežne patrí do koša, vytváranie nového zo starého.
S pomocou unikátneho spájacieho systému z Austrálie „Makedo“ deti vyrábajú vlastné kreatívne výtvory z dostupných materiálov, ktoré nájdu vo svojej domácnosti - krabice od topánok, plasty, papier, kartón, pet fľaše..Aktivita podporí ekologické myslenie, plánovanie, tímovú spoluprácu, kreativity a predstavivosť. Je to vhodná spoločná aktivita pre rodiny.

MALÍ PROGRAMÁTORI
15.00 hod.
V rámci workshopu si deti vyskúšajú programovanie s robotom Ozobotom. Pomocou farebných kódov sa naučia robota ovládať, zadávať mu príkazy a dosahovať s ním stanovené ciele. Deti sa zoznámia s matematikou, fyzikou a urobia prvé kroky v IT.
Prostredníctvom workshopu malí programátori vzbudzujeme u detí prirodzený záujem o IT oblasť aučia sa základom programovania. Každé dieťa má vlastného robota, čím si dokáže samo vyskúšať prácu s programovaním. Aktivity sú skupinové.

MALÍ MEDICI
o 16.00 hod.
Počas workshopu sa deti pútavou a hravou formou naučia veľa fascinujúcich vecí o ľudskom tele, zdraví a chorobách. Workshop vedú medici lekárskej fakulty. Riadia sa citátom J. A. Komenského: “Ak mi niečo vysvetlíš – zabudnem, ak mi to ukážeš – zapamätám si, ale ak to urobím – pochopím”. Deti budú môcť nielen na vlastné oči vidieť, ale aj do vlastných rúk si môžu vziať skutočné modely ľudského tela, napríklad lebku, ruku či dokonca srdce! Okruhy na workshop: Pán Kostra, Napnúť svaly, Čo nám škvŕka v žalúdku?, Šup, umyť ruky! , Nádych, výdych, Najdôležitejí orgán, Pomóóóc!

SPRIEVODNÝ PROGRAM:
Ilúzie
Objav svoje telo.
Čo jedia zvieratká
Čo znečisťuje oceán
Drevené skladačky
Hula Hup
Hod na cieľ
Maľovanie na tvár
Zóna pre najmenších (bazén s guličkami, kuchynka..)

Vzdelávanie hrou prebieha v Avione počas celého októbra a okrem sobotňajších akcií je tu pre vás aj unikátna výstava strojov Leonardo da Vinci. 

Napíšte komentár