25. 04. 2024 Marek 13°C Polooblačno

Wellingtonky pre batoľa – ako vybrať tie najlepšie?

Autor: MS, PR správa
detske gumaky 1

Zdroj: ccc.eu

Jedna vec je istá, deti milujú skákanie v bahnitých kalužiach. Je to jedna z prirodzených radostí života, ktorou si prešiel každý z nás. Dobré gumáky sú ale nevyhnutné nielen na nadšené skákanie v kaluži, ale aj na prechádzky v daždi alebo výlety na pláž. Ako teda vybrať pre vaše dieťa tie najlepšie?

Gumáky ako outdoorová nevyhnutnosť

Vieme, že wellingtonky si toho zažijú veľa, takže odolnosť je vždy na prvom mieste. A zatiaľ čo mnohé čižmy sú vyrobené z gumy alebo PVC, väčšina výrobcov uvádza prírodný kaučuk, ktorý je, samozrejme, šetrnejší k planéte. Aj preto je dobré začať tým, že budete detské gumáky hľadať u overených predajcov, ako je napríklad CCC. V ich kamenných predajniach ale aj na internetovom e-shope nájdete naozaj široký sortiment čižiem pre deti, z ktorých si môžete vybrať.

Tiež stojí za to mať na pamäti, že detské nohy rastú mihnutím oka. Gumáky nevydržia večne, a preto mnohokrát nie je potrebné kupovať naozaj drahé kúsky. Prirodzene, čižmy by mali byť aj štýlové, pretože ak si vaše dieťa gumáky zamiluje, bude ich rado nosiť. Venujte preto pozornosť zábavným vzorom a jasným či výrazným farbám.

Čo sú to gumáky? Britská ikona!

Gumáky sú britskou národnou ikonou, symbolom drsnosti, a sú navrhnuté tak, aby boli univerzálne a vhodné do každého terénu. Primárne sú však určené do mokrých, zablatených alebo zasnežených podmienok. Je ťažké si predstaviť, aký by bol život detí bez nich. Existuje mnoho rôznych štýlov gumákov, ktoré sa hodia na každú príležitosť.
Chcete aby vaše dieťa v daždivom počasí nechodilo s mokrými nohami? Alebo im len naopak chcete dať dokonalú výhovorku, aby boli mokré a zablatené? Detské gumáky na každý deň sú ideálne ak sa chcete občas prejsť po dedine, vyšantiť sa v daždi, alebo nechať deti hrať sa na záhrade. Tieto gumáky sú vhodné aj do škôlky a v podstate kamkoľvek budete chcieť. Pokiaľ chcete, aby vaše dieťa pôsobilo štýlovo a vyzeralo naozaj dobre bez ohľadu na to, kam sa práve chystáte, skúste ikonické detské gumáky. Siahnite po zaujímavých dizajnoch a farbách, nebojte sa ani gumákov s rozprávkovými motívmi, či modernými vzormi.

Ako zabezpečiť maximálny komfort?

Nie je nič horšie ako keď majú vaše deti studené alebo špinavé nohy. Aj to je dôvod, prečo gumáky musia vašim deťom perfektne sadnúť. Čo sa týka pohodlia, nikdy nemôžete robiť kompromisy. Základom je vybrať správnu veľkosť. Ak sa pýtate, akú veľkosť čižiem by ste mali vášmu dieťaťu kúpiť, naša rada je vziať si pár v bežnej veľkosti ich topánok. Wellies majú tendenciu mať rovnakú veľkosť ako bežné veľkosti topánok, takže by ste nemali mať problém nájsť dobre padnúci pár. Jednou z možností je ale tiež zmerať vášmu dieťaťu nohy, a vybrať veľkosť na základe veľkostnej tabuľky danej značky. Ak chcete, aby vaše dieťa mohlo nosiť gumáky aj v zime, berte ohľad na to, že počas chladných zimných mesiacov bude vaše dieťa nosiť hrubé ponožky. Odporúčame preto zaobstarať im o jednu veľkosť väčšie topánky. Takto mu zároveň wellingtonky vydržia o niečo dlhšie a budú rásť s ním. Samozrejme, detské gumáky je tiež vhodné vášmu dieťaťu vyskúšať. Topánky by sa mu nemali vyzúvať, v opačnom prípade by mohlo jednoducho prísť k úrazu.

Napíšte komentár