20. 04. 2024 Marcel 13°C Občasný dážď

Letné tvorenie na zámku

25.07.2022 Autor: Annie
Termín: 29.07.2022 a ďalšie Mesto:Zvolen Zdroj:stránka organizátora
3225

Zdroj: sng.sk

Leto je ako stvorené na hru a tvorenie. Výtvarné tvorivé dielne v 3 blokoch predstavia 3 spôsoby, ako vytvoriť obrázok odtláčaním. Vyskúšame si tlač z hĺbky, z výšky aj rôzne experimenty na rozhraní maľby a grafiky. Námetom pre nás bude autentické prostredie zámku a umelecké diela v expozíciách.

Streda 27.7.
Odtláčaj, čo nájdeš!
Úvodné stretnutie bude plné skúmania a experimentov. Predstavíme si jednoduché formy odtláčania. Pokúsime sa vytvoriť 2 kompozície. Jednu z  múrov a podláh zámku technikou frotáže, druhú odtláčaním rôznych materiálov, ktoré nájdeme.

Štvrtok 28.7.
Hlboké nemusí byť len more.
Myslíte si, že sa dá tlačiť z hĺbky? Na druhom tvorivom bloku si ukážeme, ako sa to robí. Necháme sa inšpirovať grafikami veľkých svetových umelcov z čias gotiky a renesancie a vytvoríme vlastné grafiky technikou suchá ihla.

Piatok 29.7.
Grafický skok do výšky.
Ak sa dá tlačiť z hĺbky, prečo by sa nedalo aj z výšky. Pohľady na zámok sú výborným námetom na vytvorenie vlastnej grafiky technikou linorytu. Ako praví umelci si najprv nájdeme správny uhol pohľadu, zachytíme ho ceruzkou na papier, vyryjeme do lina a odtlačíme na grafickom lise. A možno aj farebne!

Vstupné: 7 €, všetky tri dni: 18 €

Maximálna kapacita je 10 detí.
V cene: materiál na tvorivé dielne, pedagóg, pitný režim.
Je možné sa prihlásiť na každý deň alebo na všetky 3 dni.

Záväzne objednať sa môžete na lektori.zvolen@sng.sk alebo na 045/2453001.

Napíšte komentár