28. 04. 2024 Jarmila 24°C Jasno

Deň otvorených dverí mestskej polície

11.05.2022 Autor: Annie
Termín: 27.05.2022 Mesto:Zvolen Zdroj:stránka organizátora
i 6704574

Zdroj: msp.zvolen.sk

Mestská polícia vo Zvolene Vás srdečne pozýva na deň prevencie a deň otvorených dverí.

Už od 09:00 - 12:00 hod môže verejnosť nazrieť na pracovisko mestskej polície a osobne položiť otázky v súvislosti so systémom jej práce. Navštíviť môžu kanceláriu hlavného inšpektora, ktorý riadi policajtov v teréne alebo služobňu, kde policajti spisujú úradné záznamy alebo zápisnice s predvedenými osobami. Zaujímavá je aj posilňovňa, kde sa policajti udržiavajú v dobrej fyzickej kondícii. Dokonca je možné vyskúšať si aké je to sedieť v kresle náčelníka, položiť otázky priamo náčelníkovi a odfotiť sa v jeho kancelárii.

O 12:00 hod si mestskí policajti pripravili ukážky policajných zákrokov, ktoré predvedú na Námestí SNP. Názorne ukážu hmaty a chvaty sebaobrany, ktoré v prípade nutnosti používajú pri služobnej činnosti, aby rýchlo dokázali spacifikovať útočiacich páchateľov, ktorí ohrozujú hliadku alebo iných občanov.

Od 10:00 hod bude na námestí pre malých aj veľkých otvorený stánok, kde si môžu prezrieť materiálno-technické vybavenie mestskej polície ako sú taktické vesty, tonfy, vysielačky, služobné putá. To všetko si môžu pozrieť, chytiť, vyskúšať a na chvíľu sa vcítiť do pozície policajta.

Tešíme sa na spoločné stretnutie a prajeme Vám pekné zážitky.

 

Napíšte komentár