28. 04. 2024 Jarmila 24°C Jasno

Tematický zábavný park Asterix

Autor: Laura , Foto: parcasterix.fr
Adresa:Plailly, Francúzsko Telefón: www:stránka organizátora
Hodnotenie:

Kto by by nepoznal super komiks Asterix a Obelix. Odvážni galovia, ktorí odolávajú rímskym légiám za pomoci čarovného nápoja. V zábavnom parku s názvom Park Asterix si užijete neuveriteľný svet atrakcií venovaných práve týmto dvom kresleným a dnes už aj hraným legendám.

V parku sa môžete tešiť aj na zaujímavé predstavenie, ktorá vás dokonale pobaví, zažijete zábavu i vzrušenie na viac ako 30 kvalitných atrakciách, spoznáte delfinárium a jedinečnú show delfínov.

Parku Asterix sa nachádza 6 svetov:

Úžasný Egypt
V tejto časti parku o ploche 9ha, ktorý je zasvätený Egyptu, nájdete:
Slávnu prevrátenú horskou dráhou Oziris, na ktoré svištíte 90km / hod a 40 metrov nad zemou. Z jazdy na Oziris sa vám doslova budú podlamovať kolená .. V Egypte nájdu zábavu aj tí najmenší milovníci adrenalínu. Deti sa tu môžu tešiť na obľúbenú horskú dráhu SOS Numerobis. Nasadnite s deťmi do kúzelného dreveného vláčika a objavte potešenie zo zrýchľujúcej sa jazdy.

Cesta časom
Zažite zábavu a odvážne panorámu historické Francúzska. Cestujte od stredoveku až do 19. storočia. Nadýchnite sa pred cestou čerstvého vzduchu v Oxygénariu a potom sa vydajte do závratných výšok na Chaises Volantes! Ak sa chcete naozaj veľa pobaviť a zažiť veľa zábavy, nasadnite do rachotina a zvezte sa pozdĺž Nationale 7.

Rímska ríša
Objavte ju pod dohľadom Caesara: Svet špionáže, vernosť, česť a statočnosť! Všetci sa tu môžete zúčastniť rôznych prijímacích skúšok vytvorených cisárom.

Staroveké Grécko
Po dobrodružstvo v Rímskej ríši sa vydajte o kus ďalej, kde narazíte na dva gigantické stĺpy označujúca vstup do nového sveta: Starovekého Grécka ...
Tí z vás, ktorí máte dosť odvahy, môžete v Grécku nasadnúť na atrakcie Tonnerre de Zeus a Vol. D'Icare. Deti sa môžu tešiť na plavbu pozdĺž Rivière d'Elis. Rozhodne tiež zájdite s celou rodinou do divadla Poseidon a tu si vychutnajte nádherný, vzdelávacie relácia, v ktorom vás delfíny a uškatce prekvapí svojou inteligenciou a hravosťou.

Svet Vikingov
Statočnosť nie je otázka veku. V krajine Vikingov sa nájde zábava a vzrušenie pre každého ... Svet Vikingov je miesto, kde sa starší návštevníci 7x obráti hore nohami na obrovskej horskej dráhe Goudurix a potom môžu ísť vzdorovať búrke na hojdajúcu sa lodi. Mladší návštevníci tu zažijú úžasné dobrodružstvo na palube Drakkars.

Vitajte v Gali
Vydajte sa s rodinou do osobitého sveta Galov. Počas cesty zistíte, ako Asterix žil. Budete putovať osobitým svetom Galov Asterixa, Obelixa a všetkých ich priateľov. Užite si zábavu na atrakciách pre celú rodinu a radosti skutočného galského života! Zakričať hrôzou z jazdy si môžete pri jazde na bobovej dráhe Trace du Hourra. Vyskúšajte si tiež mokrú plávajúce jazdu na Menhir Express alebo tiež na Le Grand Splatch.

Náš tip pre Vás: kto nechce byť mokrý, nech si so sebou vezme na vodné atrakcie pršiplášť :)

V parku je tiež množstvo reštaurácií a rôznych obchodíkov s oblečením, hračkami a upomienkovými predmetmi.

Ak sa budete chcieť vydať za zábavou do parku Asterix, ktorý patrí medzi najlepšie zábavné rodinné parky v Európe, môžete to spojiť návštevu aj s parkom Disneyland.  Oba parky sa nachádzajú vo Francúzsku neďaleko od seba. Park Asterix leží v Plailly cca 30 km severne od Paríža a Disneyland, nájdete 32 km východne od Paríža v meste Marne-la-Vallée. V parkoch zažijete super dobrodružstva aj vzrušenie na atrakciách pre dospelých i deti všetkých vekových kategórií. 
 

Napíšte komentár