27. 04. 2024 Jaroslav 20°C Polooblačno

Tipy na filmy a seriály na dlhé dni či večery

Autor: MS

Ste v chorý alebo máte voľnú chvíľku? Prinášame nám naše tipy na filmy a seriály, ktoré sa oplatí pozrieť a skrátiť si tak čas v karanténe.

Verte mi: Únos Lisy McVeyové

Believe me

Netflix - film

netflix

Zdroj: netflix.com

Dievča z Floridy sa stane obeťou desivého únosu, ale podarí sa jej utiecť. Lenže rodina ani úrady jej príbehu neveria. Desivý príbeh len 17.ročného dievčaťa umocňuje bezmocnosť s akou nedôverou sa k nej stavia jej vlastná rodina ale aj úrady. Príbeh zaujme aj tým, že bol natočený na základe skutočnej udalosti.

Žena v dome cez ulicu od dievčaťa v okne

The Woman in the House Across the Street from the Girl in the Window

Netflix - seriál

netflix

Zdroj: netflix.com

Anna, ktorá miluje zapekané jedlá, zapíja prášky vínom, má bujnú fantáziu a šalie za atraktívnym susedom od naproti, sa stane svedkyňou vraždy. Videla vraždu alebo to bol len prelud?
Príbeh vás hravo vtiahne do deja a od začiatku si vytvárate vlastný názor, ktorý sa na konci pravdepodobne ukáže ako nesprávny :) 

Skúška ohňom

Trial by fire

Netflix - film

netflix

Zdroj: netflix.com

Zblížila sa s odsúdeným k smrti a snaží sa dokázať, že je nevinný. Je totiž presvedčená, že ho za upálenie vlastných detí odsúdili neprávom.
Príbeh poukazuje na tresty smrti v štáte Texas, kde sa tresty rozdávajú neprimerane a vo veľkom počte a v celách smrti končia aj nevinní ľudia, ktorých súdny proces neprebiehal spravodlivo.

Neskutočná Anna

Inventing Anna

Netflix - seriál

Anna

Zdroj: netflix.com

Odvážna podnikateľka, alebo miestna podvodnica? Novinárka skúma prípad Anny Delvey, ktorá si ako údajná dedička obrovského majetku naklonila newyorskou smotánku. 
Ako dokázala len 25 ročná cudzinka bez majetku vniknúť medzi najbohatších ľudí v New Yorku a na večierky len pre VIP hostí? Len málo chýbalo a najväčšie banky by jej poskytli úver na 20 miliónov dolárov. 

Pozlátený vek

Gilded age

HBO - seriál

hbo.sk

Zdroj: hbo.sk

Koniec devätnásteho storočia sa v Amerike niesol v znamení veľkých hospodárskych zmien. Mnohí nechutne zbohatli, iní naopak prišli o všetok majetok. Príbeh začína v roku 1882, kedy sa osirelá dcéra južanského generála Marian Brook sťahuje do domu svojich bohatých tiet Agnes a Ady, ktorých novozbohatlí susedia sa snažia preniknúť medzi newyorskou smotánku. Intrigy a komplikované spoločenské vzťahy a samozrejme peniaze. Toto všetko nájdete v novom seriáli na HBO.

Napíšte komentár