19. 04. 2024 Jela 12°C Prehánky

Chcete dať vášmu dieťaťu nefér výhodu v živote? Naučte ho tento jazyk

Autor: Laura , Foto: programko.sk, PR správa
Screenshot 2022 01 31 at 10.33.03

Zdroj: programko.sk

Viete hovoriť jazykom budúcnosti?

Okrem ľudských jazykov budú v blízkej budúcnosti čoraz dôležitejšie tie, ktorými sa porozprávate s počítačom! Ak chcete vaše deti pripraviť na život v budúcich dekádach, pridajte k ich vzdelaniu okrem španielčiny či francúzštiny aj niektorý z programovacích jazykov ako C či Python.

Rovnako ako tie ľudské, tak aj programovacie jazyky sú pre deti jednoduché na učenie. Stačí začať včas a programovanie môže byť aj pre vaše deti ako druhý materinský jazyk.

 

Rozumejú vaše deti kódu?

Kurzy Programka sú vhodné pre deti od 3. až do 9. triedy základnej školy a naučia ich to najdôležitejšie – rozmýšľať ako programátori. Aj keby sa vaše deti nakoniec samotnému programovaniu nevenovali, schopnosť porozumieť kódu bude užitočná zručnosť, ktorá im v budúcnosti aj kvôli automatizácii pomôže v takmer každej profesii.

Kurzy majú obvykle 10 lekcií po 75 minút (1-krát týždenne), počas ktorých sa vaše deti naučia základy programovacieho jazyka, pochopia ako programovanie funguje, precvičia si matematiku a logiku, a hlavne si získané znalosti vyskúšajú hneď v praxi – či už pri príprave jednoduchej webovej stránky alebo dokonca vlastnej počítačovej hry!

 

Učte sa odkiaľkoľvek s mladými lektormi

Vyučovanie prebieha online formou s malou skupinkou 2 až 5 študentov, ktorým sa počas 75 minút lektor naplno venuje. Okrem toho študenti dostanú aj dodatočné materiály vytvorené profesionálnymi programátormi a videotutoriály, vďaka ktorým sa môžu k hodine kedykoľvek vrátiť.

Napíšte komentár