25. 04. 2024 Marek 13°C Polooblačno

Pripravte svojho predškoláka na školu aj z domu

Autor: Laura , Foto: raabe.sk, PR správa
shutterstock 1151079065

Zdroj: raabe.sk

Máte doma predškoláka? Posledný rok v škôlke si ešte užite - to zdanlivo bezstarostné obdobie plné hier a zábavy. Onedlho sa školský rok prehupne do svojej druhej polovice a povinností pribudne, pretože sa priblíži aj zápis do školy. Vzniká tu priestor pre aktívnych rodičov, aby svoje dieťa na zápis od školy čo najlepšie pripravili. Aby odstránili všetky logopedické nedostatky, vycibrili slovník a jazyk dieťaťa, upevnili hygienické návyky a podporili jeho samostatnosť.

Priskoro?
Všetko chce svoj čas. Nič sa nedá uponáhľať ani v prípade školskej zrelosti a systematická príprava je nesmierne dôležitá. Môže sa vám zdať príliš skoro myslieť na školu, ale všetky vymeškania dochádzky, choroby a neprítomnosť, ho oberajú o dôslednú predškolskú prípravu, ktorá je pevnou súčasťou každého dňa v materskej škole.

Riešenie na doma
Nemusíme všetko nechávať len na škôlku, kde s predškolákmi pracujú v rámci predprimárneho vzdelávania. Svoje dieťa môžete podporiť aj domácou prípravou a do zápisu pravdepodobne zvládne hravo všetko, čo by malo. 

Oblastí, ktoré sú kritériom školskej zrelosti, je mnoho a séria pracovných zošitov Kuliferdo ide do školy 

skup obr Kuli ide do skoly

Zdroj: raabe.sk

 

môže byť vhodnou pomôckou na zistenie a rozvíjanie školskej zrelosti komplexne pokrývajúc všetky oblasti školskej pripravenosti. Pomocou troch pracovných zošitov Kuliferdo ide do školy môžu rodičia u svojich detí doma rozvíjať jemnú a hrubú motoriku, zmysly – teda sluchové a zrakové vnímanie a koordináciu ruky a oka. Podporiť oblasť spolupráce a sociálnej zrelosti, pozornosti, pracovného tempa, emocionálnej zrelosti a všeobecných  poznatkov. Úlohy podnecujú deti k tvorivosti, mysleniu, učia rozumieť pravidlám, cibria reč a jazyk dieťaťa. Sú skvelým pomocníkom pre každého budúceho prváka. 

Kuliferdo ide do skoly vnutro

Zdroj: raabe.sk

Napíšte komentár