26. 04. 2024 Jaroslava 16°C Skoro jasno

Náučný chodník Gavurky

Autor: Annie
Adresa:Dobrá Niva Telefón: www:stránka organizátora
Hodnotenie:

Nový rekreačno-náučný chodník vedie z centra obce do chráneného prírodného areálu Gavurky. Približne osemkilometrová trasa vás prevedie nenáročným terénom s náučným tabuľami, kde sa dozviete informácie o histórii, flóre a faune, poľovníctve, prírodných krásach, ochrane prírody či o pamätihodnostiach obce Dobrá Niva.

Chodník sa začína na námestí, vedie popri studni, Dome u Lukáčov, popri železnici, vodárni až ku viaduktu, ďalej na Kopanicu k radaru, odtiaľ popri Saskej hôrke do Gavuriek. Späť sa môžete vydať cez Borový hájik až do dediny.

Na realizáciu projektu rekreačno-náučného chodníka prispel obci Environmentálny fond.

Panónsky háj Gavurky  je chránený areál. Unikátnosť tohto dubového hája spočíva v tom, že ide o zachovaný pôvodný pasienkový les (panónsky háj). Na rozľahlej ploche stojí až 600 jedinečných, mohutných a starých dubov, ktoré prežili stovky rokov. Každý z dubov je výnimočný svojím tvarom – rovné, pokrútené, prepletené i sklonené. Spolu však vytvárajú až rozprávkový čarokrásny les. Ideálne miesto na prechádzku a relax v tieni majestátnych dubov.

Mapa: N 48° 27′ 39″ E 19° 7′ 47″

Mapa sa nahráva...

Komentáre Napíšte užívateľskú recenziu

  • Adam 21.12.2022, 17:48

    Chodník so sebou prináša rôzne zákutia poznaním Dobrej Nivy. Je to jednoduchá cesta za poznaním miestnej prírody. Mne sa to tam veľmi páčilo, keď som tam bol prvý krát. Následne som tam zobral so sebou priateľou, ktorým sa tam páčilo tiež.

  • Mirka 11.12.2022, 23:13

    Naučny chodnik ma veľmi bavil, vratila som sa nim do svojho detstva

  • Nika 03.01.2022, 11:32

    Krásne majestátne duby, v ktorých sa dajú objaviť rôzny dutiny, skrýše, hniezdiace vtáčiky. Nádherná atmosféra.

RSS kanál pre komentáre na tejto stránke | RSS kanál pre všetky komentáre

Napíšte komentár