20. 04. 2024 Marcel 13°C Občasný dážď

Rozprávka Veľryba Gréta

17.09.2021 Autor: Claudinka
Miesto:Divadlo Jána Palárika v Trnave, Trojičné námestie 2, 91701 Trnava Termín: 24.10.2021 a ďalšie Mesto:Trnava Čas:16.00 hod. Zdroj:stránka organizátora
djp greta

Zdroj: DJP

Veľryba Gréta
(Andrea Gregušová, Lucia Mihálová)

Rozprávka o veľrybe Gréte je v regáloch kníhkupectiev len dva roky, no už si získala srdcia mnoho malých čitateľov. A keďže jej príbeh je nesmierne hravý, citlivý, zábavný, napínavý i poučný, rozhodli sa ho preniesť na javisko.

Gréta je najlepšia speváčka pod morskou hladinou. Jej koncerty sú pre všetky morské živočíchy vždy veľkou udalosťou. Jedného dňa, len čo sa Gréta zobudí, s hrôzou zistí, že zo seba nedokáže vydať žiaden zvuk. Jej krásny hlas je preč. Ako sa to mohlo stať? A ako to, že aj ostatné zvieratká v mori začínajú trpieť podivuhodnými chorobami? Gréta sa rozhodne rozlúštiť túto záhadu a pomôcť všetkým svojim kamarátom. Podarí sa jej získať späť svoj hlas a vyliečiť celý oceán? To sa dozviete v našej novej rozprávkovej inscenácii s čarovnou podmorskou atmosférou a veselými pesničkami.

Inscenáciu Veľryba Gréta pripravuje tvorivý tím mladých talentovaných umelcov, čerstvých absolventov VŠMU, pod režijnou taktovkou Jana Janču.  

Hra Veľryba Gréta vznikla podľa námetu Štúdia Egreš.

Termíny:

  • 26. september 2021 o 16.00 hod. - nedeľa
  • 24. október 2021 o 16.00 hod. - nedeľa

Obsadenie

Petra Blesáková: Gréta
Martin Križan: Filip
Michal Jánoš: Igor
Tomáš Vravník: Žermén
Tomáš Mosný: učiteľka korytnačka
Braňo Mosný: Bruno

Trvanie: 60 min
Dramatizácia: Lucia Mihálová
Réžia: Ján Janča
Dramaturgia: Tomáš Hájek
Scéna: Terézia Kosová
Kostýmy: Anna Revická
Hudba: Jozef Miklós
Pohybová spolupráca: Stanislava Vlčeková

Napíšte komentár