25. 04. 2024 Marek 13°C Polooblačno

Oddych a história v okolí Patiniec

Autor: Claudinka, PR správa
Miesto:Patince a okolie
Wellness Hotel Patince: Rímsky prameň na nádvorí hotela

Zdroj: WH Patince

Rozmýšľate nad výletom na južnom Slovensku a zaujíma Vás, čím vyplníte svoj voľný čas ak sa zlepší situácia a pominie hrozba pandémie? Okolie Patiniec ponúka široké možnosti pre rodiny s deťmi, zamilované dvojice a páry v najlepších rokoch.

Poradíme Vám zaujímavosti, atrakcie a tipy na výlety, ktoré sa oplatí vidieť či zažiť.

v 1. storočí objavili termálne pramene rímski vojaci, ktorí boli utáborení v susednej dedinke Iža. Vodou z miestnych prameňov liečili črevné a žalúdočné ťažkosti, kožné choroby, ale tiež problémy s pohybovým ústrojenstvom. Horúcu vodu z útrob zeme si pochvaľoval tiež náš učenec Matej Bel, ktorý na pramene v Patinciach poukázal vo svojich dielach.

Doteraz sa využívajú na relaxačné účely. Voda z nich má okolo príjemných 27 °C a priaznivo pôsobí na pohybové ústrojenstvo. Tak, ako vyviera zo zeme, si ju môžete dopriať v rímskom bahennom kúpeli pri vrte vo Wellness Hoteli Patince. V jazierku, ktoré vzniklo z tohto prameňa, sa výborne darí sumcom africkým. Zážitok je najmä pozorovať kŕmenie týchto majestátnych rýb, ktoré v hoteli pravidelne organizujeme pre návštevníkov. Túto termálnu vodu používajú aj vo svojich bazénoch, ktoré sa zohrievajú na predpísané hodnoty a ich teplota sa pohybuje v rozmedzí od 30 ℃ do 36 ℃.

2

Zdroj: WH Patince

Wellness Hotel Patince: Najväčší krytý relaxačný bazén na Slovensku s hĺbkou vody 1,2 m

Cyklovýlet po Dunajskej cyklotrase

Trasa je svojou náročnosťou vyhovujúca aj pre deti a starších ľudí, vhodná či už na cyklistickú túru, kolieskové korčule, beh alebo nordic walking. Vďaka Dunajskej cyklotrase majú cyklisti, turisti a športovci možnosť obdivovať historické a prírodné krásy Podunajského regiónu. Cyklo výlety na nížinatom teréne zvládajú aj malé deti, vďaka čomu je cyklistika  v Patinciach ako stvorená pre celé rodiny. Na bicykli sa môžete vybrať k vínnym pivniciam, k historickým pamiatkam ako Rímsky tábor v Iži či k prírodným rezerváciám ako Pohrebište a Parížske močiare. Wellness Hotel Patince svojím ubytovaným hosťom ponúka aj požičovňu bicyklov pre dospelých a pre deti. Veľmi obľúbenou je táto trasa aj priaznivcov Nordic Walkingu.

3

Zdroj: WH Patince

Marina Patince

Neodmysliteľnou súčasťou nášho prístavu sú vyhliadkové plavby loďou po Dunaji, ktoré pravidelne organizujeme a tešia sa veľkej obľube. Počas plavby budete môcť spoznať okolitú prírodu Podunajska so zachovanými zvyškami lužných lesov.

4

Zdroj: WH Patince

Nádvorie Európy

Typické budovy niekoľkých štátov na jednom námestí uvidíte na Nádvorí Európy v Komárne. Nájdete tu viac ako 40 domov typických pre Wales, Taliansko, Írsko, Grónsko, Transylvániu či Vatikán. Popri prehliadke jedinečnej architektúry námestia si zaslúžia obdiv sochy patrónov Európy či fontána, ktorá leží v srdci nádvoria.

Monoštorská pevnosť

Z Patiniec to máte na skok do Komárna, kde odporúčame navštíviť Monoštorskú pevnosť - najväčšiu novodobú pevnosť v strednej Európe. Komárno patrilo medzi strategické obranné body vo viacerých obdobiach - od tureckých vpádov po Napoleonovo ťaženie Európou. Jej prehliadku je možné absolvovať so sprievodcom.

Za oddychom i históriou na juh Slovenska

5

Zdroj: WH Patince

Juh Slovenska možno nie je prvý plán pri výletoch po našej krajine, práve preto však stojí za to objaviť, čo ponúka. Začať môžete v Patinciach.

Náš tip: Využite letný pobytový balík na rodinné trávenie voľného času. Nájdete v ňom: polpenziu, neobmedzený vstup do wellness a saunového sveta, prípitok na privítanie, wellness a spa procedúry, športové aktivity a mnoho iného. Už teraz sa tešíme na Vau návštevu.

Napíšte komentár