29. 03. 2024 Miroslav 23°C Skoro jasno

Marcheggský viadukt

Autor: Simona, Foto: sdetmi.com
Adresa:Bratislava - Devínska Nová Ves Telefón:- www:stránka organizátora
Hodnotenie:

Jedinečný viadukt, po ktorom už celé desaťročia jazdia vlaky medzi Rakúskom a Slovenskom. Vedie ponad rieku Moravu a popri prechádzkach v okolí Devínskeho jazera ho s deťmi určite nezabudnite navštíviť.

História

Trať z Viedne do Bratislavy cez Marchegg bola dokončená už 10. augusta 1848 a bola prvou železničnou traťou na území Slovenska. Po vybudovaní úseku Bratislava – Vác spájala od 16. decembra 1850 Viedeň a Budapešť a patrila k najdôležitejším tratiam v Rakúsko-Uhorsku. Premával po nej i slávny Orient Express.
IMG 20210306 153207749 HDR

Prístup

K viaduktu sa môžete poľahky dostať buď cyklochodníkom od Cyklomostu slobody, prípadne od Devínskeho jazera, alebo úplne najjednoduchšie, zastavíte autom napríklad kúsok od Bufetu u starého bicykla (na označených parkovacích miestach) a s deťmi sa pekne prejdete po chodníčkoch popri Morave.

Náš tip: určite deťom nabaľte kolobežky, skateboardy, odrážadlá, či bicykle, ku mostu vedie asfaltový cyklochodník pomedzi lúky a bažiny v okolí Moravy. Byva síce v slnečné dni plnší, ale deti cestu hravo zvládnu. V čase hniezdenia bocianov tu zbadáte určite aj mnoho týchto čierno-bielych krásavcov, ktorý na lúkach hľadajú potravu pre seba, či svoje mladé.

Články, ktoré by vás mohli tiež zaujímať:

Mapa: N 48° 14′ 28″ E 16° 56′ 49″

Mapa sa nahráva...

Napíšte komentár