19. 04. 2024 Jela 12°C Prehánky

Vianočná električka 2020

03.12.2020 Autor: Maria Bodnarova
Termín: 23.12.2020 a ďalšie Mesto:Bratislava Zdroj:stránka organizátora
Zastavka vianocnej elektricky v roku 2017

Zdroj: Ilustračná foto, imhd.sk

Dopravný podnik Bratislava (DPB) už po desiatykrát vypraví od 6. decembra 2020 do ulíc mesta Vianočnú električku, ktorá bude obyvateľom a návštevníkom mesta spríjemňovať predvianočné obdobie.

V tomto roku nebude Vianočná električka z dôvodu protipandemických opatrení premávať na špeciálnej linke s prestávkou pri historickej budove SND, ale bude premávať na riadnej linke 1 medzi Hlavnou stanicou a Námestím Ľudovíta Štúra. Do vianočného šatu bola tentokrát odetá električka K2G #7085.

Pri tvorbe dizajnu tohtoročnej Vianočnej električky sa DPB rozhodol podporiť kultúru, ktorá bola postihnutá pandémiou. "S návrhom na spoluprácu DPB oslovil Doc. Mgr. art. Patrika Illa, slovenského sklárskeho dizajnéra a vedúceho ateliéru Sklo, ktorý každoročne organizuje výstavu vianočných ozdôb, kde umelci stvárnia svoju predstavu vianočnej ozdoby. Vďaka tomu sa z tohtoročnej vianočnej električky stane pojazdná galéria, v ktorej okrem vianočnej atmosféry môžu cestujúci obdivovať návrhy vianočných ozdôb od slovenských umelcov a dizajnérov. Z vonkajšej strany ju skrášlil polep s vianočným motívom od Partika Illa," uviedla hovorkyňa DPB Ľubica Melcerová.

Vo Vianočnej električke bude platiť štandardná tarifa IDS BKV pracovných dňoch bude na linke 1 premávať v popoludňajších hodinách a počas voľných dní takmer počas celého dňa. Prvýkrát bude do premávky nasadená 6. decembra po 15. hodine.

Napíšte komentár