19. 04. 2024 Jela 12°C Prehánky

Strašidelné rozprávky a filmy, ktoré si deti zamilujú

Autor: MS, Foto: youtube.com

Untitled design 7

Deti milujú strašidelné príbehy a rozprávky, pri ktorých sa síce trošku budú báť, ale vždy víťazí dobro nad zlom. Výber tých najlepších sme pre vás pripravili v tomto článku, páči sa, vyberajte :)

Coco

Aj napriek zvláštnemu zákazu hudby vo svojej rodine sa malý Miguel túži stať uznávaným hudobníkom, akým bol jeho idol, tragicky zahynuvší gitarista Ernesto de la Cruz. V snahe dokázať svoj talent sa Miguel za nevysvetliteľných okolností ocitá na mieste, ktoré ešte žiadny živý človek nenavštívil – v krásnom a pestrofarebnom svete zosnulých. Pre miestnych obyvateľov je jeho návšteva rovnako šokujúca. S pomocou miestneho podvodníčka Hectora sa Miguel vydáva na neobyčajnú cestu za tajomstvami svojej rodiny...

Coco recenzia big 1140x630

Zdroj: saturn.sk


Coralina - Koralína a svet za tajomnými dverami

Koralína sa práve presťahovala s rodičmi z Michiganu do Ružového paláca v Oregone. Tak sa volá dom, kam ju odsťahovali a odtrhli od všetkých kamarátov. Dom uprostred ničoho. Navyše sa jej nevenujú, pretože sú zavalení prácou. Jediným rovesníkom je Hubík (Hubert), otravný chlapec, ktorý sa poneviera s vyprašiveným kocúrom a ani susedia nie sú o nič lákavejšia spoločnosť – dve starnúce XXL herečky, ktoré žijú s tromi psami (zvyšné trónia vypchaté na policiach) a bývalý ruský cirkusant, pán Bobinsky. Nie práve ideálne prostredie pre zvedavé dievča. Všetci ju mylne oslovujú Karolína a všetko sa zdá byť naopak. Jedného dňa objaví dvere, ktoré vedú do paralelného sveta. Ružový palác má krásny nábytok, rodičia sa o ňu zaujímajú, Hubík vôbec nerozpráva a všetci majú namiesto očí gombíky. Po pár návštevách u „druhej matky“ sa Koralína musí rozhodnúť, ktorý svet si zvolí, pretože dokonalá alternatíva sa časom nejaví až taká dokonalá.

97b4fb82 f63c 4170 a4a5 32e2e2228dfc

Zdroj: youtube.com


Monster House - V tom dome straší

Mladý DJ mal vždy divné tušenie, že so starým domom pána Nebbercrackera naproti cez ulicu nie je niečo v poriadku. Keď sa však dom začal správať ako skutočná a až príliš živá príšera, zvedavosť bola taká silná, že sa so svojimi kamarátmi Chowderom a Jenny vydal tajomstvo oživeného domu odhaliť.

Pokojná výprava sa zmení na napínavý súboj, počas ktorého musia mladí priatelia súperiť s ťažko premožiteľnou silou a zachrániť seba i všetkých susedov pred skazou.

xCPq0OXDs7LyFTzOCxanjkyr36l

Zdroj: filmtoro.sk


Frankenweenie

Frankenweenie: Domácí miláčik je dojemným príbehom chlapca a jeho psa. Keď mladý Victor nečekane príde o svojho milovaného psa Sparkyho, povolá na pomoc vedu a svojho nejlepšieho priateľa privedie znovu k životu – len s niekoľkými drobnými zmenami. Snaží sa svoj výtvor ukrývať, ale keď sa Sparkymu podarí uniknúť, zistia Victorovi spolužiaci, učitelia i ostatní obyvatelia mesta, že znovunarodenie môže mať príšerné následky.

u19sv7CyDcr5eONL7LtemPaStXt

Zdroj: saturn.sk


Casper

Chantivá Carrigan Crittenden zúri, lebo jej otec odkázal všetok svoj majetok na charitu a jej zanechal iba starý dom. Keď v návale zúrivosti hodí závet do krbu, objaví sa tajný scenár s informáciami o poklade ukrytom v dome. Okrem pokladu však v opustenom strašidelnom dome sídli aj malý duch Casper a ďalší traja duchovia - Smraďoch, Tlusťoch a Pérák. Aj keď sa Carrigan a jej milenec Dibs snažia zbaviť domu duchov pomocou exorcistov a duchovných, ich úsilie je márne. Casper, ktorý márne hľadá priateľa, vidí v televízii psychiatra Jamesa Harveyho a jeho malú dcéru Kate. Zatiaľ čo sa o lekárovi hovorí, že je odborníkom na terapiu s duchmi, Casperovi sa na prvý pohľad zapáči jeho dcérka Cate. Diskrétne navedie Carrigan k tomu, aby si lekára najala, aby jej pomohol zbaviť sa duchov.

thumb blogpost 2019 06 03 122157096880 casper by brad silberling a review.650x305 q95 box 021620312

Zdroj: youtube.com


Hotel Transylvánia

Málokto o Draculovi vie, že nie je len princom temnoty, ale tiež vlastníkom štýlového Hotela Transylvánia - luxusného päťhviezdičkového rezortu, kde sa môžu všetky monštrá sveta (teda Frankenstein, Múmia, vlkolaci, Zombie, neviditeľný muž a veľa ďalších) dostať ďaleko od všetkých a byť len sami sebou v bezpečnom prostredí bez ľudí. Ale pre Drakulu existuje ešte ďaleko dôležitejšie dôvod, prečo držať obyčajných smrteľníkov ďalej od Hotela Transylvánia: aby ochránil Mavis, svojou milovanú násťročnú dcéru.

Xg0NfGJQ

Zdroj: itafilm.sk


Rodina Adamsovcov

Tá najčudnejšia rodina na svete. Fester Addams je už dlhú dobu nezvestný. Jeho brat, patriarcha rodiny Gomez Addams, sa cíti za jeho zmiznutie zodpovedný. Každý rok v deň výročia Festerovho zmiznutia robí Addamsova rodina seancu a prosí o jeho návrat. Po 25. rokoch sa konečne dočkajú odpovede. 

film AF

Zdroj: movieposters.ha.com


Krotitelia duchov

Filmová klasika. 

gboriginal

Napíšte komentár