26. 04. 2024 Jaroslava 16°C Skoro jasno

Pozrite sa, ktoré vychytávky nám v októbri urobili radosť!

Autor: Maria Bodnarova, Foto: Stránky jednotlivých produktov, Sponzorovaný obsah

ResizedImage700151 81536108 10216063318432446 506991052154994688 n2


Spoločenská hra OLD & NEW

old new

Zdroj: Piatnik

Spoločenská hra, ktorá donúti celú rodinu premýšľať. Každý deň využívame množstvo vecí - vynálezov, ktoré nám uľahčujú život. Počas posledného desaťročia sa veľmi zmenili a prešli neuveriteľným vývojom a pokrokom. Napríklad staršia verzia telefónu, ktorým sme vytáčali čísla verzus moderný mobilný telefón. V tejto hre budete priamo porovnávať 27 vynálezov, ktoré nás prenesú do minulosti a donútia nás premýšľať. Naše deti mnoho pôvodných verzií nebudú ani poznať. Takouto zábavnou formou sa môžete spolu naučiť  aj niečo z trochu inej histórie.

button toto chcem


Detská zubná pasta Biela perla 

IMG 20201026 205311536

Zdroj: sdetmi.com

V drogérii sme prednedávnom natrafili na slovenskú značku Biela perla. Deti ma presvedčili, že by ju rady vyskúšali, lebo už dlhšie hľadáme pastu, ktorá by nebola príliš sladká, cukríková, a zároveň neštípala, lebo naše deti dospelácke zubné pasty ešte odmietajú. Po vyskúšaní môžem potvrdiť, že sme našli našu pastu pre našich školákov. Deťom pasta vyhovuje, nám rodičom sa zas páči, že podporujeme slovenskú značku. 

button toto chcem


Dulcia - domáca lekárnička

 

lekarnicka

Zdroj: Dulcia.sk

Mojím posledným top objavom je 100% prírodná kozmetika zn. DULCIA. Špeciálne ma zaujala DOMÁCA LEKÁRNIČKA, ktorá obsahuje tri naozaj zázračné produkty :). Zinkovú mastičku, Jemný hojivý balzam a Gel aloe vera s bylinkami. Jedná sa o prírodné produkty bez chémie, vyrobené na Slovensku. Zinkova mastička je úžasná pri zapareninách, na potničky, štípance, opary, ale aj akné. Uľaví, upokoji, zmierni svrbenie. Gél s bylinkami používam na ošetrenie menších popálenín, rán, odrenín. Priam zázračne pôsobí na kútiky, afty, opary. Jemný hojivý balzam je zase výborný na ošetrenie suchej pokožky. Táto prírodná domáca lekárnička sa predáva sa v krásnom darčekovom balení, takže už viem, čo darujem svojim blízkym na Vianoce :)

button toto chcem


Jemné detské mydlo na ruky Bupi

IMG 20201021 120152

Zdroj: marylyn

Moje detičky denne pochytajú kadečo. Na čo ale stále poriadne dbáme je umývanie rúk. Mojim drobcom veľmi pomáha motivácia - krásna vôňa a pekné detské obrázky. :) A presne to má Bupi KIDS Jemné tekuté mydlo so zelenou žabkou. Vonia ako Bupi-frutti, rúčky očistí od špiny a zároveň ich jemne dezinfikuje vďaka extraktu z antibakteriálnej šalvie lekárskej. Je dermatologicky testované a neobsahuje žiadne parafíny, parabény, éterické oleje, alkohol ani farbivá. 

button toto chcem


dmBio kapsička hruška - jahoda v jablkách

20201029 141215

Zdroj: sdetmi.com

Ovocné kapsičky sú u našich detí veľmi obľúbené. Sladká desiata, ktorá je navyše aj zdravá, skrátka nesmie chýbať v maminej taške. Pribalím si vždy jednu až dve, keď ideme von z domu. Ovocné im chutia fakt všetky. Tak mám vždy istotu, že mi ju vonku zjedia.
Sú vhodné pre deti už od jedného roka, v bio kvalite a bez cukru. No nekúp to :)

button toto chcem


Nízkootáčkový lis na ovocie a zeleninu Orava

Odstavovac Orava Taurus v kuchyni

Zdroj: Orava

Momentálnu jesennú sezónu ovocia a zeleniny sa snažím maximálne využiť na nadopovanie celej rodiny prírodnými vitamínmi. Každý deň naštartujem nízkootáčkový lis na ovocie a zeleninu Orava Taurus a pripravím nám 100 percentnú domácu šťavu z dobrôt z našej záhradky. Lis je jedinečný v tom, že ovocie aj zeleninu lisuje ako mlynček na mäso a tak z nej získava oveľa väčšie množstvo kvalitnejšej a zdravšej šťavy oproti klasickému odšťavovaču. Ovocie a zeleninu nemusím ani krájať, stačí len nahádzať do priestranného hrdla a lisovať. Môj tip pre vás - odšťavenú dužinu vysušte a odložte na prípravu horúceho ovocného čaju. :)

button toto chcem


Kniha Princezné a princovia

IMG 20201021 112840

Zdroj: marylyn

Bývajú klasické rozprávky s ježibabami a kráľovstvami, bývajú moderné s robotmi či telefónmi - v tejto knižke nájdete niečo medzi tým. :) Rozprávky sú písané veľmi pútavo a vďaka reálnym postavám z bežného života (samozrejme skrytým za princov a princezné) ich deti zhltnú na počkanie. Ak chcete zistiť, ako vyriešiť spory medzi súrodencami, kam až nás môžu doviesť hlúposť a hádky, koľko neplechy môžu spôsobiť začiatočné písmená v slovách, aké je to niekedy ťažké s odpúšťaním, alebo že láska a priateľstvo medzi ľuďmi sú naj-naj-naj, prečítajte si túto knižku a dozviete sa. :)

button toto chcem


CD Vybrané slová

IMG 20201029 182427386 6j

Zdroj: jagana

Ak máte doma tretiaka alebo tretiačku, určite viete, že vybrané slová budú tento rok gro zo slovenského jazyka. Vybrané slová sú najdôležitejším učivom tretiackej gramatiky a niekedy dajú zabrať. Aby si ich žiaci jednoduchšie zapamätali, učiteľka Jana Vlčanová vytvorila vety, ktoré sú tvorené takmer všetkými hlavnými vybranými slovami. K vetám vymyslela melódiu. Hudobný pedagóg a zvukár v jednej osobe, Vojtech Irša, piesňam vdýchol aranžmán a CD je na svete. Súčasťou CD sú aj autorské obrazy k piesňam, nálepky pre žiakov do zošita a metodika. Vyskúšajte tento spôsob a uvidíte, že časom si vybrané slová budete pospevovať aj vy :) 

button toto chcem


Vyrezávanie tekvíc? Nie je problém!

122843522 359736215110922 4018059976944687417 n

Zdroj: sdetmi.com

Obdobie vyrezávania tekvíc je tu. Plný Facebook umeleckých diel podnietilo aj nás vyrezať si vlastného svetlonosa... Prvý pokus dopadol dosť zle a tak manžela napadlo, použiť našu domácu šróbovačku :) Vyrezávanie zrazu šlo ako po masle a to doslova! Určite odporúčame vyskúšať hlavne pri komplikovanejších dielkach a prosíme foto poslať ku nám do redakcie :)

Dostupné v každej domácnosti s kutilmi :)


Tip na užitočnú aplikáciu: Na huby

inCollage 20201027 212010095

Zdroj: sdetmi.com

Jeseň je v našej rodine už dlhodobo spojená so zberom húb. Deti si zoberú košíky, hubárske nožíky a hor sa do lesa! Veľakrát však narazíme na hríby, ktoré nepoznáme a deti sa nás pýtajú, aké sú to. Stiahli sme si preto bezplatnú aplikáciu a vždy si druh huby overíme online. Tie čo nepoznáme, samozrejme nezberáme, ale aspoň si rozširujeme naše vedomosti :)

Dostupné zdarma v Google Play.


Ecoline Brush pen - pre malých výtvarníkov

20201029 143337

Zdroj: Sabinka art

Super fixky pre staršie deti, ktoré rady kreslia a maľujú. Oproti bežným fixkám vydržia dlhšie, štetinka fixky je ohybná a tak sa dajú super použiť aj na okrasné písmo. Dcéra o nich snívala veľmi dlho, pozerala si s nimi videa na youtube, až nakoniec sme ich kúpili a veľká spokojnosť. Vyskúšajte!

Kúpite v špecializovaných obchodoch pre výtvarníkov, v rôznych baleniach, v cene od 17 eur.


 

Sponzorovaný obsah - v tomto článku sú umiestňované produkty. Všetky práva vyhradené. Akékoľvek kopírovanie článku alebo jeho časti je povolené výhradne so súhlasom redakcie.

Napíšte komentár