23. 04. 2024 Vojtech 15°C Zamračené

Šarkaniáda na zámku Schloss Hof

01.10.2020 Autor: Simona, Foto: schlosshof.at
Termín: 11.10.2020 a ďalšie Mesto:Schloss Hof (AT) Zdroj:stránka organizátora
Drachensteigfest Schloss Hof SKB Michal Cilc 5

Zdroj: schlosshof.at

Šarkaniáda na zámku Schloss Hof sa teší mimoriadnej obľube, a tak majú milovníci šarkanov tento rok už po druhýkrát možnosť, vychutnať si „veselé divadlo“ nad slávnostnou lúkou v krásnom prostredí 70-hektárového zámockého areálu Schloss Hof.

10. a 11. október v znamení výnimočných zážitkov

Druhý októbrový víkend sú veľkí aj malí návštevníci v čase od 11.00 do 18.00 hod. srdečne pozvaní sledovať fascinujúce predstavenie vysoko v oblakoch a v prípade záujmu sa aj zapojiť a spestriť oblohu vlastnými šarkanmi. Očaria vás tie najkrajšie a najoriginálnejšie šarkany z rôznych krajín. Tešiť sa môžete na množstvo zábavy i pútavý program.

Od 13.00 hod. je pripravená výborná show:

  • „Tanec" šarkanov v sprievode hudby - Šarkany s benátskym vzorom v sprievode krásnej hudby od Vivaldio ovládnu oblohu nad zámkom Schloss Hof.
  • Blízko pri oblakoch - Lietajúce stroje, ktoré sú hotovými umeleckými dielami, zlákajú pohľady návštevníkov do vzdušných výšav.
  • Obloha plná zvierat - Oblohu zaplavia pestré šarkany vo forme rozmanitých zvierat.
  • Workshopy pre deti - Pod odborným vedením môžu najmenší návštevníci zhotoviť a pomaľovať vlastného šarkana, ktorého následne vypustia na oblohu.
  • Plyšové hračky z oblohy - Plyšové hračky skáču s padákom zo šarkanov.
  • 4-lanková akrobacia - Milovníci šarkanov za tónov hudby predvedú, aké umelecké púšťanie šarkanov môže byť.
  • Dizajnové umenie vo výšinách - Umelecky ladené šarkany talentovaných dizajnérov sa postarajú o skutočný estetický zážitok.
  • Obrie šarkany - V prípade priaznivých poveternostných podmienok odborníci zo sveta šarkanov odprezentujú špeciálne obrie šarkany, ako aj šarkany s veternými hrami.
Drachensteigfest Schloss Hof SKB Michal Cilc 6

Zdroj: schlosshof.at

Za krásnymi miestami nemusíte cestovať ďaleko. Len približne polhodinu jazdy autom od Bratislavy na vás čaká top lokalita, ktorá zaujme bohatou históriou, majestátnou architektúrou, prírodnými prvkami i atraktívnou ponukou aktivít.

Tip: Majitelia Bratislavskej mestskej karty získajú zľavu 15 % na denný vstup do zámockého komplexu Schloss Hof.

Napíšte komentár