24. 04. 2024 Juraj 10°C Dážď

Zápisky matky roka - 4. časť

Autor: Zuzka
zapisky

Zdroj: S detmi.com

Prázdniny sme prežili v zdraví :). Plánovanú dovolenku pri mori sme zrušili a manžel to vysvetľoval deťom: "Deti budeme spoznávať Slovensko! Prebrázdime ho od východu po západ a späť! V konečnom dôsledku ušetríme, a na ďalší rok si doprajeme lepšiu, all-inclusive dovolenku! Uvidíte bude to super!" Eufória trvala 4 dni, kedy sme minuli celý budget, ktorý sme mali vyhradený na 10-dňovú dovolenku v Chorvátsku :).

V jeden krásny letný deň, som si nahodila svoje obľúbené šaty a vybrala sa na nákup. Okrem iného som kúpila aj väčšie balenie zeminy na presádzanie kvetiniek. V momente, keď som si tú zeminu chcela z košíka naložiť do auta, pani čo stála obďaleč vraví: "Počkajte! Vo vašom stave nedvíhajte nič ťažké, ja vám pomôžem!" Ja zhrozene: "Ale ja nie som tehotná." Pani prekvapene odstúpila, premerala si ma od hlavy po päty a zaklincovala to: "Nie?"

Doma, pri vybaľovaní nákupu som sa všetkým vyžalovala, že toto vôbec nebolo prvýkrát, že asi potrebujem tričko: "Nie som tehotná, iba tučná!"

No nekúpil mi to tričko muž na narodeniny?!
A to sa týždeň predtým tváril ta-ju-pl-ne, že tentokrát mi načúval a kúpil presne to, čo som chcela. 
Je mi záhadou, že nepočul to, že potrebujem masáž, že myčka je pokazená, či to, že na kabelke sa mi pokazil zips.

Ako sa blížil začiatok školského roka, deti sa začali intenzívnejšie zaujímať o dianie vo svete a podvečer si s nami sadali k večerným správam. Manžel uznanlivo pokyvkával hlavou: " Vidíš, naša výchova prináša ovocie, deti kopírujú svojich rodičov, oni všetko vnímajú, len musíš byť viac trpezlivá". Radosť z dobre vykonanej rodičovskej práce trvala len do momentu zistenia, že deti zaujíma iba to, ako sa vyvíja situácia ohľadne Covidu 19, dúfajúc, že školy neotvoria.  Pri každom vyššom počte nakazených jednotne zvolali: "YES!"
Manžel následne (vidiac môj zhrozený pohľad) bez dlhých rečí otvára chladničku a ukáže prstom na pivo - kývam hlavou, že nie.  Ukáže prstom na víno a ja zvolám: "YES!"

A už keď sme pri tom alkohole...počas prázdnin nás na východe navštívili priatelia z Bratislavy. Vyrazili na spoločnú večeru. Dcérka našich priateľov si listuje v nápojom lístku a pýta sa: "Mami, vodka je po východniarsky, že VODA?" :-)

A na margo toho, ako naše deti naozaj kopírujú naše správanie...
Sadili sme s deťmi stromčeky. Manžel vysvetľuje: "Raz budete stáť pod týmto stromom so svojimi synmi a budete im rozprávať, že tento strom som sadil ja s vaším dedom." A syn na to: "No a ešte dodám, že a vy?  VY nič neviete!"

Alebo mladší syn došiel za nami, že ho pobolieva zub. Starší pohotovo odpovedá: "To máš z toho, že sedíš celý deň na počítači!"

No, ale ako vravím prázdniny sme prežili v zdraví a už sa veeeľmi teším, že škola začína :)

Ďalšie časti zápiskov nájdete TU >>


matka roka

 

 

Napíšte komentár