23. 04. 2024 Vojtech 15°C Zamračené

Skalnaté pleso

Autor: Zuzka
skalnate

Zdroj: sdetmi.com

Adresa:Vysoké Tatry Telefón:- www:stránka organizátora
Hodnotenie:

Skalnaté pleso vo vysokých Tatrách sa nachádza vo výške 1751 metrov a je jedným z najobľúbenejších turistických  miest.

Okolie plesa ponúka krásne výhľady aj vyžitie. Môžete sa prejsť okolo samotného plesa po náučnom chodníku, kochať sa krásnym výhľadom, navštíviť Skalnatú chatu alebo si obzrieť astronomické a meterologické observatórium, ktoré sa nachádza v blízkosti Skalnatého plesa. 

Deti sa môžu vyšantiť vo Svištej krajinke - eko-mini-parku s drevenými sochami, svišťou chalúpkou s preliezkami a veľa ďalšími prekvapeniami.

Trasa

  • Z Tatranskej Lomnice vás vyvezie 4 miestna kabínková lanovka na medzistanicu Štart, odkiaľ Vás na Skalnaté pleso vyvezie nová moderná 15-miestna gondola. Odporúčame pre rodiny s deťmi.

  • Kombinácia lanovka + peší výstup: lanovkou sa vyveziete do medzistanice Štart a ďalej po vlastných až na samotné pleso.po zelenej značke. (čas výstupu do 2 hodiny, prevýšenie 610 m ) Neodporúčame s menšími deťmi. 

  • Pešia túra  z Tatranskej Lomnice na Skalnaté pleso: chodník začína pred Hotelom Grand. trasa vedie po zelenej značke: Tatranská Lomnica - hotel Grand – Štart –  Skalnaté pleso (čas výstupu do 3 hodiny, prevýšenie 858 m )
    Neodporúčame s menšími deťmi. 

     

skalnate 2Zdroj: S detmi.com

 

 

Komentáre Napíšte užívateľskú recenziu

  • Martina FT 29.11.2022, 14:04

    Je to pekný výlet, či už peši s väčšími deťmi, lanovkou s menšími deťmi. Cez prázdniny troškou preplnené, inak super, aj služby aj ihrisko pre deti.

  • Peter 13.12.2021, 14:03

    S malickymi detmi aj lanoukou. Pekny vyhlad

RSS kanál pre komentáre na tejto stránke | RSS kanál pre všetky komentáre

Napíšte komentár