29. 03. 2024 Miroslav 23°C Skoro jasno

Biele skaly nad Dúbravkou

Autor: Simona, Foto: sdetmi.com
Adresa:Bratislava - Devínska Kobyla Telefón:- www:stránka organizátora
Hodnotenie:

Ďalšie unikátne miesto, ktoré sa oplatí navštíviť! Biele skaly sú medzi miestnymi známe hlavne vďaka indiánskym totemom, ktoré sa na mieste nachádzajú. Okrem nich tu nájdete ohniská, viaceré sedenia, či rebríky na lepšie prebádanie lokality. 

IMG 20200503 151823089

Zdroj: sdetmi.com

Žiaľ, Biele skaly - ako turistická destinácia - nie sú dobre značené a nájsť ich bude pre veľa turistov oriešok. Odporúčame použiť navigáciu alebo sa pripraviť na skutočné "bádanie a hľadanie". Internet ponúka viaceré možnosti, ako sa tam dostať, či už od Technického skla v Dúbravke, alebo z Dúbravskej Hlavice.
My sme skúsili tú druhú možnosť, zaparkovali sme "pod rampou" (upozorňujeme, že v poslednej dobe tu už býva naozaj plno áut, odporúčame ísť skoro ráno). Následne po asfaltke smerom hore. Po pravej strane budete obchádzať studničku, kde sa môžete zastaviť, či krátko posedieť v novom altánku. Pokračujete po asfaltke ďalej až k druhej - značenej studničke - tam odbočíte doprava a pustíte sa po lesnom chodníku dole. Studničku neprehliadnete, aktuálne skôr kvapká ako tečie, vďaka dlhotrvajúcemu suchu.
IMG 20200503 150126493

Zdroj: sdetmi.com

Lesným chodníkom prechádzame cez les plný kvitnúceho medvedieho cesnaku, cesta sa uberá smerom doprava, obchádzame aj "Psie skaly", ktoré sme však len obišli a smerovali za našim cieľom. Cesta je príjemná, skôr rovinatá a široká. Na Biele skaly je potrebné zabočiť doprava (ideálne sa popýtať okoloidúcich, aby vám potvrdili správnosť trasy) do strmého kopca, kde už po pár metroch sa pred vami rozprestrie takýto krásny kameňolom.
IMG 20200503 152756039

Zdroj: sdetmi.com



Určite odporúčame nabaliť si desiatu, či piknikové občerstvenie a na Bielych skalách trošku posedieť a užiť si atmosféru tohto čarovného miesta. Hoci sa tu nachádza aj viacero ohnísk, momentálne je v bratislavských lesoch zákaz zakladania ohňov aj na to určených ohniskách, tak ho prosíme dodržiavať.
Našim deťom (8 a 10) sa veľmi páčilo a hravo zvládli aj náročnejší "strmák" v poslednej časti túry. Cestou späť sme si zvolili inú trasu a okruhom sme sa vrátili späť k autu.
Náš tip: navštívte aj Psie skaly - menej známe miesto na Devínskej Kobyle.
image

Zdroj: sdetmi.com

Mapa: N 48° 11′ 29″ E 17° 0′ 13″

Mapa sa nahráva...

Komentáre Napíšte užívateľskú recenziu

  • Monika 30.12.2022, 13:09

    Výhľad na krásu Bratislavy

  • Denisa 13.12.2022, 16:04

    Naše obľúbené miesto, z Dúbravky od hasičov to trvá cca 1 hodinku. Na jar je okolie priam posiate medvedím cesnakom. Ťažšie sa to hľadá, ale vždy sa nájde niekto, kto poradí.

  • Michael 07.01.2022, 22:07

    Určite si zoberte navigáciu, bez nej sa to ťažko hľadá, či už idete z Hlavice alebo od technického skla. Krásne miesto, je tu aj niekoľko ohnísk.

RSS kanál pre komentáre na tejto stránke | RSS kanál pre všetky komentáre

Napíšte komentár