23. 04. 2024 Vojtech 15°C Zamračené

Kam s deťmi cez víkend v Bratislave a okolí

Autor: Danka, Foto: foto archiv zariadení, V spolupráci
Adresa: Telefón: www:stránka organizátora
Hodnotenie:
BA vikendy 01

Zdroj: sdetmi.com

Tiež neviete kam zobrať vašich drobcov cez víkend? Práve preto sme si pre vás pripravili zoznam miest, kde s nimi zažijete nezabudnuteľné chvíle a detičky sa určite zabavia.


Zahrajkovo

404581692 689369873349170 2091293920779378439 n

Zdroj: FB ZAHRAJKOVO centrum zábavy nie len pre detičky

Detské interiérové ihrisko a prvá skutočná babyfriendly kaviareň v Pezinku, no nie len pre Pezinčanov ?Pre obyvateľov Pezinka a blízkeho okolia je k dispozícii projekt zábavného rodinného centra s príjemným posedením pre rodičov a bohatou zábavou pre deti Zahrajkovo. Zahrajkovo je zábavné centrum s kapacitou 40 detí. Centrum je vybavené herným modulom a časťou s hračkami pre menšie deti. V celej prevádzke kladieme dôraz na čistotu a bezpečnosť. Na svoje si prídu aj dospelí, pri chutnej kávičke, v príjemnom prostredí kaviarne. Pre mamičky, ale nielen pre ne, sú v blízkosti kaviarne prevádzka kaderníctva a nechtový salón.

 

>> Viac informácií nájdete TU >>


 

VYHLIADKOVÁ VEŽA UFO

11

Zdroj: u-f-o.sk

Vyhliadková veža UFO - ikonická stavba, symbol Bratislavy, ktorú s deťmi zaručene musíte navštíviť! Panorámu hlavného mesta budete mať ako na dlani, Bratislavský hrad, Parlament, Dóm Sv. Martina. Ten výhľad jednoducho musíte vidieť na vlastné oči :) UFO watch.taste.groove. je rovnako ako Eiffelovka, Burj Khalifa v Dubaji, či Empire State Building v New Yorku členom veľkej medzinárodnej rodiny vyhliadkových veží a výškových budov združenej v organizácii The World Federation of Great Towers. Vo výške 95 metrov, s dohľadom až 100 km spoznáte skutočné čaro stavby, ktorá dotvára neodmysliteľnú súčasť siluety mesta na Dunaji.

>> Viac informácií nájdete TU >>


Termálne kúpele St. Martins

Aussenaufnahme St3. Martins Therme und Lodge Rudy Dellinger Fruehling 1

Zdroj: stmartins.at

Na jednom z najkrajších miest v Rakúsku, priamo na okraji Národného parku Neusiedlersee – Seewinkel, uprostred regiónu vyhláseného za dedičstvo UNESCO, sa nachádzajú termálne kúpele St. Martins Therme & Lodge. Pohodlne sa tam dostanete z Bratislavy len za 50 minút. Zvedavý, podnetný, prirodzený – St. Martins Therme & Lodge je wellness a dobrodružstvo v jednom. Spája náročné prostredie ubytovania kategórie 4*-superior a termálnych kúpeľov s originálnosťou prírody. Objavte letný ostrov „Summer Island”, opäť od 1.mája, ležiaci priamo na jazere na kúpanie s krištáľovo čistou vodou, najlepšou kvalitou vody a veľku lúkou na ležanie. Tak ako...máš chuť aj Ty objavovať?

>> Viac informácií nájdete TU >>

 


 

Biofarma PRÍRODA 

biofarma2

Zdroj: FB Biofarma príroda

 

Predstavte si, že ste v Bratislave, možno i v samotnom centre, a zatúžili by ste po prírode, po tichu, po vôni stromov, po zvuku ovčích zvoncov. Predstavte si, že ste dostali chuť na niečo špeciálne: na halušky alebo strapačky ako od babičky, na pravý čerstvý ovčí syr. No viete však, že máte málo času tak, ako každý v tomto uponáhľanom svete. Areál, ktorý vytvorila citlivá ľudská ruka. Biofarma Stupava - jediný salaš na západe. Nádherný kus prírody, bývalá Botanická záhrada Univerzity Komenského.
Voľne pohybujúce sa zvieratá - ovce, kozy, či prasiatka nájdete každý deň - aj v zime, aj v lete, aj na jeseň a aj na jar. Reštaurácia s typickými jedlami našich starých materí je otvorená denne, v zime v pieckach blčí oheň a vyhrieva pôvodnú kolibu z 19.storočia. Reštaurácia je otvorená cez víkend a aj počas týždňa denne do 20.00 hod. Cez víkend otvárame našu pekáreň s predajňou so syrovými niťami a ovčím syrom.

Ak v zime mrzne a teplota sa drží pod -3°C, zasnežujeme našim novým snežným delom kopček na bobovanie a sánkovanie. Biofarma je rajom pre Vaše deti nielen v lete, ale aj v zime. A prezradíme malé tajomstvo: cez týždeň je navyše oázou pokoja so všetkými vymoženosťami občerstvenia a Koliby.

>> Viac informácií nájdete TU >>


 

 

BIBIANA - MEDZINÁRODNÝ DOM UMENIA PRE DETI

51321699 2210927189157249 6936562626184871936 n

Zdroj: sdetmi.com

BIBIANA sa orientuje na umeleckú tvorbu určenú všetkým vekovým kategóriám detí a mládeže, ktorej rozvoj aktívne podporuje. Sprístupňuje deťom umenie netradičnými, experimentálnymi formami práce. Do nových kontextov spája dostupné informácie, poznatky a skúsenosti a modernými spôsobmi, ktorým dieťa rozumie, s ním komunikuje. Výstavná a programová práca je zameraná najmä na interaktívne výstavy dopĺňané sprievodnými podujatiami - divadelnými predstaveniami, tvorivými dielňami, hudobnými programami. 

  >> Viac informácií nájdete TU >>


 

Múzeum dopravy

muzeum

Zdroj: muzeum.sk

Múzeum sa nachádza v priestoroch koľajiska prvej bratislavskej stanice parostrojnej železnice z 19. storočia a priľahlých skladov. Cestnú dopravu prezentuje zbierka vozidiel od prvých dopravných prostriedkov s motorom i bez neho cez bicykle, osobné a nákladné automobily medzivojnového obdobia až po vozidlá zo 60. a 70. rokov 20. storočia. Návštevníka zaujmú prototypy vyvinuté slovenskými automobilkami po druhej svetovej vojne a vojenské vozidlá. Na koľajisku možno vidieť výber parných, motorových a elektrických rušňov, nákladných vozňov a špeciálnych koľajových vozidiel slovenských železníc. 


>> Viac informácií nájdete TU >>


 

Prírodovedné múzeum

macko

Zdroj: FB SNM-Prírodovedné múzeum

Čím je múzeum jedinečné a prečo sa ho oplatí navštíviť? Prírodovedné múzeum sa zameriava na výskum, dokumentáciu a prezentáciu rozmanitosti a vývoja živej a neživej prírody, najmä na území Slovenska. Svojimi zbierkami (cca 2,5 milióna zbierkových predmetov) sa zaraďuje medzi významné prírodovedné európske múzeá. 

Expozície:

  • Zázrak prírody - Príbeh života na Zemi, 
  • Zázrak prírody - Biodiverzita Slovenska
  • Zázrak prírody - Biodiverzita Zeme
  • Zázrak prírody - Klenoty Zeme

>> Viac informácií nájdete TU >>


Aurélium

ResizedImage600400 aurelium

Zdroj: aurelium.sk

Centrum vedy je miesto kde sa prelína zábava s učením v mene hesla Jána Amosa Komenského „Škola hrou“, kedy je vedecký poznatok alebo akékoľvek učivo skryté v zábavnom experimente. Centrum vedy používa neformálne metódy, vyvažuje prvky hry a vzdelávania. Rovnako ako klasické múzeum využíva aj centrum vedy exponáty, tie však nemajú hodnotu historickú, ale náučnú. Tá spočíva v potenciáli provokovať myslenie prostredníctvom priamej interakcie. Personál centra vedy exponáty pred návštevníkmi nestráži, ale naopak ich nabáda k fyzickému preskúmavaniu a pomáha im v realizácii experimentov.

>> Viac informácií nájdete TU >>

 

 

Komentáre Napíšte užívateľskú recenziu

  • Peter 26.12.2022, 10:49

    Za mňa aurelium

RSS kanál pre komentáre na tejto stránke | RSS kanál pre všetky komentáre

Napíšte komentár