23. 04. 2024 Vojtech 15°C Zamračené

Kniha Spojení navždy - všetko, čo by ste mali vedieť o mobiloch a tabletoch v rukách vašich detí

Autor: MS, Foto: eduworld.sk
71870676 667219433786228 6692052238262599680 2

Zdroj: Eduworld.sk

Viete, koľko času si ukradli technológie zo spoločného času, ktorý s deťmi máte? Aké dôležité zvyky z vašej rodiny vytlačili? Dokážu byť obrazovky pre deti prospešné? Otázok, ktoré dnešní rodičia o výchove detí v digitálnej dobe majú je mnoho. Odpovede na tie najdôležitejšie prináša aj nová kniha Spojení navždy.

Kniha SPOJENÍ NAVŽDY od autorky Zuzany Gránskej nahliada do detstva dnešných detí, ktoré je diametrálne odlišné od toho, v ktorom vyrastali ich rodičia. Je sondou do života rodín, ktoré nevedia, ako sa k technológiám a ich používaniu deťmi postaviť. Mobily a tablety sa stali v priebehu pár rokov súčasťou detského sveta, no odborníci hovoria, že práve oni sú príčinou mnohých problémov, ktoré deti majú a ešte donedávna v detskom svete neexistovali. Kniha prináša odpovede na otázky, kedy môžu byť technológie pre deti prospešné a kedy im škodia.

Kniha popisuje, ako zmenili spoločný život rodín. Nabáda rodičov k zamysleniu, aké postavenie majú obrazovky v ich rodinách. Upozorňuje na zlozvyky, ktoré sme do svojho života vpustili a na čo by sme sa mali zamerať, ak chceme s deťmi prežiť šťastný život v digitálnej dobe. Približuje hru detí do 6 rokov a upriamuje pozornosť na to, čo je pre ich správny vývin dôležité. Nahliada tiež do voľného času školákov - ako ho trávia a na čo by sme ako rodičia v digitálnej dobe mali dávať pozor pri ich výchove.

Autorka sa tiež v knihe venuje nástrahám internetu - pasciam online priestoru, do ktorých deti môžu ľahko spadnúť, ak ich zodpovedne na tento svet nepripravíme a nedohliadneme, aby sa v ňom nestratili.

hra

Zdroj: Eduworld.sk

Jedna z kapitol je venovaná aj technológiám v školách a otázke, či sú moderné technológie naozaj nepostrádateľné pri učení dnešných detí.

skola

Zdroj: Eduworld.sk

Silné puto, ktoré sme donedávna mali iba s blízkymi ľuďmi, si dnes vytvárame aj s obrazovkami a to môže ubližovať vzťahom, v ktorých žijeme. Zostávame spojení navždy nielen s ľuďmi, ale i technológiami. A mnohí z nás prekročili hranice, kedy nám spojenie s technológiami prinášalo iba benefity. Autorka pripomína, aby sme začali hľadať nové cesty, ako žiť s nimi lepšie. Upozorňuje na hodnoty, na ktoré by sme nemali zabúdať ani v digitálnom svete. Vyzýva dospelých, aby prevzali zodpovednosť za online život detí prilepených k obrazovkám a v závere knihy ponúka užitočné tipy, ako si nastaviť v rodine pravidlá s technológiami a žiť s nimi zodpovednejšie.

V knihe nájdete množstvo odkazov na výskumy, vyjadrenia slovenských i zahraničných expertov a tiež tri veľké inšpiratívne rozhovory so slovenskými odborníčkami, ktoré prinášajú v rámci jednotlivých kapitol zaujímavý pohľad a skúsenosti zo svojej praxe.

V čom vám dokáže kniha pomôcť?

  • Pochopíte, prečo technológie dokážu byť pre deti užitočné len v určitej miere.
  • Vďaka najnovším dátam z výskumov a vyjadreniam odborníkov vás motivuje konať, aby ste svoje dieťa chránili a prevzali zodpovednosť za jeho digitálny život.
  • Získate pre svoje dieťa a rodinu viac rovnováhy a pohody do života.
  • Ak ste učiteľ prehodnotíte, ako využívať technológie pri učení lepšie.

Viac na: http://eshop.eduworld.sk/

Komentáre Napíšte užívateľskú recenziu

  • Kamil 07.01.2020, 19:48

    Tuto knizku by som rozdaval uz v porodnici vsetkym rodicom, nam s manzelkou konecne docvaklo, ake su neobmedzene technologie nebezpecne a urobili sme zopar opatreni, ktore sice neboli popularne u deti, ale nevyhnutne na ich dalsi spravny rozvoj.. Odporucam vsetkym rodicom v akomkolvek veku maju svoje deti, kazdy si tam najde svoje..

RSS kanál pre komentáre na tejto stránke | RSS kanál pre všetky komentáre

Napíšte komentár