26. 04. 2024 Jaroslava 16°C Skoro jasno

Lišov múzeum

Autor: Petula , Foto: lisovmuzeum.sk
Adresa:Lišov Telefón:0902 324 577 E-mail:info@lisovmuzeum.sk www:stránka organizátora
Hodnotenie:

Galéria Masiek je prvá galéria na Slovensku, od zberateľa Martina Davida Clarka, z Anglicka, kde nájdete viac ako 400 masiek z celého sveta. Vstúpite hneď to malého obchodíka, kde nájdete jedinečné handmade výrobky z Lišova a okolia, a prejdete si miestnosti plné fantastických starých afrických, ázijských, novodobých európskych masiek, niečo z Ameriky, a samozrejme aj tie naše..Nechajte sa prekvapiť!

Naším cieľom je zachovávanie tradícií na dedine, a preto sa snažíme byť žijúcim múzeum, môžete si skúsiť napríklad tkanie na krosnách, no ukážeme Vám aj tradičné textílie, náradie, a rôzne iné veci.

Lišovská izba alebo aj zvaná Lišovská chyža, je dom z kameňa, postavený okolo roku 1916, z prednej časti domu zdobený krížikovou výšivkou , ktorej originál nájdete vo vnútri domu, hontiansky zariadený , ktorý  slúži ako menšie etnografické Múzeum. Na konci domu budujeme kováčsku dieľnu, no ešte predtým nazriete do tkáčskej miestnosti.Zaspomínajte si spolu s nami , na tie ´staré dobré časy´

Keltské obydlie sa začalo stavať v lete 2016. Stavali ho študenti z Anglicka, Rumunska, Nemecka počas výmenného pobytu u nás na Lišove. Obydlie je postavený z dreva, steny sú prepletané lieskou, steny s hlinenou omietkou , a stavba je bez jediného klinca. Projekt stále pokračuje a pracuje sa na ňom.

Galéria Masiek je prvá galéria na Slovensku, od zberateľa M.D. Clarka, kde nájdete viac ako 400 masiek z celého sveta. Vstúpite hneď to malého obchodíka, kde nájdete jedinečné handmade výrobky z Lišova a okolia, a prejdete si miestnosti plné fantastických starých afrických, ázijských, novodobých európskych masiek, niečo z Ameriky, a samozrejme aj tie naše..Nechajte sa prekvapiť!

lisovotvor

lisov mapa

Zdroj: Lišov múzeum

Mapa: N 48° 13′ 42″ E 18° 52′ 2″

Mapa sa nahráva...

Napíšte komentár