26. 04. 2024 Jaroslava 16°C Skoro jasno

XXVII. Ľubovniansky jarmok

23.04.2019 Autor: Zuzka, Foto: mesto Stará Ľubovňa
Termín: 29.09.2019 a ďalšie Mesto:Stará Ľubovňa Čas:- Zdroj:stránka organizátora
jarmok lubonvna

Zdroj: mesto Stará Ľubovňa

Pozývame všetkých Staroľubovňanov a ich hostí na 27. Ľubovniansky jarmok!

Štvrtkový program 27.9.2019 -  odštartuje už tradičným banánovým behom, nasledovať bude predstavenie  divadla Portál s rozprávkou Zbojnícka kráľovná, naši najmenší z MŠ na Tatranskej ulici a chýbať nebudú ani Ľubovnianske strašidlá.

Piatkový program 28.9.2019 - začne o 13:00 hod. programom ZUŠ Jána Melkoviča a žonglérskou šou šaška Kraka. Oficiálne otvorenie jarmoku primátorom mesta bude o 15:00 hod. s hudobným hosťom Adrienou Bartošovou a návštevníci si budú mať možnosť pozrieť divadelnú scénku o dejinách Starej Ľubovne z pera známeho autora Petra Karpinského pod názvom SIT TIBI LUCERNA PELLIS – NECH TI JE ZAPÁLENÁ POCHODEŇ. Nebude chýbať ani  kapela Smola a Hrušky, speváčka Kristína, Alan Mikušek a Duchoňovci.

V sobotu na pravé poludnie 29.9.2019 -  sa na pódiu pred okresným úradom ako prvé predstaví folklórny súbor z Sądeczoky partnerského mesta Nowy Sącz. Potom už dostanú priestor folklórne súbory, skupiny a sólisti z regiónu Stará Ľubovňa a ich hostia. Večer sľubujú organizátori zábavu o ktorú sa má postarať, už stálica slovenskej hudobno-zábavnej scény, Drišľak. Okrem tohto zoskupenia sa na jarmoku predstavia kapely Nocadeň a Paranoid. Samozrejmosťou sobotňajšieho večerného programu je žrebovanie jarmočnej tomboly.

V nedeľu 30.9.2019 sa už tradične program jarmoku presunie pod hradný kopec. V skanzene sa od 10:30 hod. budú konať Hubertovské hradné slávnosti, ktoré začnú sv. omšou. Návštevníci sa aj tento rok môžu tešiť na prezentáciu poľovníckych združení, pasovanie lovca, výstavu poľovníckych trofejí, lukostreľbu, ľudové súbory a množstvo iných aktivít.

 

Napíšte komentár