27. 04. 2024 Jaroslav 16°C Skoro jasno

Kam s deťmi v Žilinskom kraji, keď prší?

Autor: MS, Foto: Spolupráca
Adresa: Telefón: www:stránka organizátora
Hodnotenie:

Počasie nepraje a vy hľadáte program kam s deťmi vyraziť? Kam by ste mali ísť, prípadne čo nemôžete vynechať? Poradíme vám naše obľúbené tipy, kde vziať deti v Žilinskom kraji v prípade nepriaznivého počasia.  

Navštívte detský kútik alebo interiérové ihrisko

Možností je veľa. Už skoro v každom okresnom meste nájdete detský kútik alebo herňu a o zábavu máte na hodinku či dve postarané. Konečne si môžete v pokoji vypiť kávu a jedným očkom sledovať ako a kde sa vaše dieťa hrá.

Náš tip!
Babyland - najväčšie detské ihrisko na Liptove 

Mesto: Liptovská Sielnica

fotka

Zdroj: villabetula.sk

Navštívte detský raj na Liptove a objavte rozprávkové kráľovstvo pre malých aj veľkých. Najväčšie detské ihrisko, ktoré je súčasťou Villa Betula Resortu, sa nachádza v krásnej prírode Západných Tatier. Na tichej a bezpečnej lúke pod lesom nájdete zábavné, športové a adrenalínové atrakcie, zvieratká žijúce v zvieracej farme, koníky pripravené na jazdenie v jazdeckej aréne alebo na prechádzku v prírode, fontánový raj a prírodný bazén v lete, klzisko, lyžiarsky vlek a snowtubingovú dráhu v zime.

Počasie u nás nehrá žiadnu rolu, lebo zábava a detská radosť je u nás na prvom mieste, preto Babyland – najväčšie detské ihrisko na Liptove s rozlohovou viac ako 500m2 - je otvorené denne.  Hlavným centrom detského záujmu je rozhodne trojposchodové detské bludisko s  výmerou takmer 400 m2, z ktorého najväčšiu plochu zaberá obrovský guľôčkový bazén so štyrmi šmykľavkami a špirálovým toboganom. Pripravené sú aj rozličné prekážky, preliezačky, balančné hračky a trampolíny. Aktívny malkáči môžu štvornožkovať medzi troma obrovskými stavebnicovými labyrintmi, zahrať sa v guľôčkovom bazéne, navariť niečo v detskej kuchynke alebo opraviť v detskej dielničke. Rodičia určite ocenia útulnú kaviarničku v blízkosti detského ihriska a kulinárske špeciality z našej reštaurácie.

Náš tím šikovných animátoriek pravidelne pripravuje tematické akcie, pohybové aktivity, kreatívne workshopy, zábavné súťaže do ktorých sa môžu zapojiť aj rodičia nielen ich deti. Kreatívnym prístupom pripravujú pre najmenších rôzne interaktívne rozprávkové príbehy, umelecké dielničky počas hlavnej zimnej, letnej sezóny a víkendov.

Viac informácii>>


Náš tip!
Jungle Park

Žilina - Mojš

IMG 1775

Zdroj: Jungle Park

Džungľa plná zábavy pre celú rodinu. Deti aj rodičia sa môžu zaskákať na trampolínach v novej Jump Arene, vyblázniť na šmýkačkách, lezeckej stene, vliezť do tlamy krokodíla,  povoziť na lodičkách, postaviť hrad z maxi lega, povoziť na vozítkach, zahrať loptové hry v nafukovacom ihrisku či sa zahrať na X boxe. Pre najmenších je k dispozícii Baby Arena. V Jungle Parku pre deti naviac pripravia aj nezabudnuteľné detské oslavy.

Viac informácií >>


Vezmite deti do kina alebo divadla

Ak prší a potrebujete zmeniť domáce prostredie a trochu vyvetrať deti, kino je vždy dobrý nápad. Môžete tam ísť komplet celá rodina, zavolať kamarátov a tak stráviť čas spolu a zároveň sa zabaviť na dobrej rozprávke. Aké aktuálne rozprávky sú teraz v kinách a divadlách nájdete aj na našej stránke.

Náš tip!
CINEMAX

Mesto: Žilina

ResizedImage600450 cinemaxbbclanok

Zdroj: cine-max.sk

Kiná CINEMAX disponujú najnovšími zvukovými a obrazovými technológiami. Maximálny filmový zážitok umocňujú vychytávky ako 4D-BOX a projekcia v rozlíšení 4K. Pre deti sú pripravené špeciálne víkendové premietania pod hlavičkou Detské kino. Detské kino sa koná každý víkend s výnimkou letných prázdnin. V rámci predstavení Detského kina sa žrebuje tombola o detské knižky. Spoločnosť CINEMAX neustále pracuje na skvalitnení svojich služieb v celej sieti viac sálových kín, aby zabezpečila dokonalú spokojnosť svojich návštevníkov.

Viac o CINEMAX >>


Zábavné centrá pre celú rodinu

Keď je vonku zlé počasie, centrá s indoor zábavou nezívajú prázdnotou a preto si hneď ráno rezervujte miesto a čas, aby ste sa tam vôbec dostali. Zábavu nájdete v trampolínových centrách, laser arénach, na motokárových dráhach, kde majú dokonca aj motokáry pre menšie deti, alebo na bowlingu, kde vám vymedzia dráhu s mantinelmi pre deti a tak si spoločne zasúťažite o naj hráča.

Náš tip!
Galéria ILUSIA

Liptovský Mikuláš

trojuholnik

Zdroj: ilusia.sk

ILUSIA je fascinujúci svet optických klamov, ktoré podkopú dôveru v tvoje zmysly. Prečítať si noviny na vrchole mrakodrapu, pohladkať slona, prejsť sa krajinou lega alebo si zatelefonovať na dne bazéna… toto a ešte omnoho viac ponúka ILUSIA. Umenie optických ilúzií a 3D malieb ti jednoducho vyrazí dych. V galérii ILUSIA nebudeš veriť vlastným očiam. 
Nič nie je v skutočnosti také, ako to na prvý pohľad vyzerá!

Otvor svoju myseľ zábavným a náučným trikom, po ktorých budeš vnímať realitu inak ako doposiaľ. Naša galéria ponúka zábavu pre deti aj dospelých, a to v každom počasí.

Viac informácii>>


Náš tip!
ARENA Martin

Mesto: Martin

DSCF2971

Zdroj: ARENA Martin

ARENA Martin je centrum, ktoré ponúka 14 zábavných hier (bowling, biliard, laser game, strelecký, plechovkový a golfový trenažér, stolný futbal, šípky, basketbal, air hockey, catch the light, boxer, maxi jenga, maxi piškvorky). Väčšinu hier zvládnu už aj malé deti. Bowlingová dráha č. 1 ponúka automatické výsuvné mantinely, takže vaše dieťa sa môže stať vašim silným protihráčom. Pri väčšine hier nájdete stoličku, takže deti sa zabavia aj na air hockey, basketbale či stolnom futbale. Na trenažéroch sú na výber aj detské témy a k dispozícii je detský kútik.

Viac informácií >>


Múzea, hrady či jaskyne 

Náš kraj je v tejto kategórií celkom bohate zastúpený, treba si len vybrať cieľ cesty a ísť za poznaním. Dobrá voľba bude Oravský hrad, hrad Strečno, kaštieľ v Radoli,  jaskyne v Demänovskej doline, Kysucké, Oravské, Liptovské múzeum či skanzeny. Pre deti je takto strávený čas obohacujúci nielen preto, že tam pôjdete celá rodina, ale aj preto, že nasajú nové informácie a podnety. Buďte však pripravení odpovedať na rôzne zvedavé otázky :)

Náš tip!
Stanišovská jaskyňa

Liptovský Ján

EventImage 031583

Zdroj: stanisovska.sk

Jediná celoročne prístupná jaskyňa na Liptove otvorená každý deň. Pre deti neskutočný zážitok, nakoľko celá prehliadka sa koná s čelovkami a zaujme ich aj pútavé rozprávanie sprievodcu.

Viac informácii >>

Pre viac tipov kam s deťmi za nepriaznivého počasia kliknite tu!

Napíšte komentár