27. 04. 2024 Jaroslav 20°C Polooblačno

Európsky týždeň mobility v MHD

13.09.2018 Autor: Laura , Foto: imhd.sk
Termín: 22.09.2018 a ďalšie Mesto:Bratislava Zdroj:stránka organizátora

mobilita

Vodičské preukazy platia 16. až 22. septembra 2018 ako cestovné lístky na denné linky MHD.

Dopravný podnik Bratislava ponúka počas tradičného Európskeho týždňa mobility (ETM) od 16. do 22. septembra 2018 možnosť bezplatného využitia MHD pre držiteľov vodičských preukazov, ktoré boli vydané v krajinách EÚ. Možnosť využiť vodičský preukaz ako cestovný lístok bude platiť v uvedených dňoch na denných mestských linkách MHD prevádzkovaných Dopravným podnikom Bratislava (DPB).

Bezplatné cestovanie sa nevzťahuje na nočné a cezhraničné linky, t.j. linky N21 až N99801 a 901. Na týchto linkách bude platiť štandardná tarifa IDS BK, resp. tarifa cezhraničných liniek.

Pre využitie bezplatnej prepravy musí mať cestujúci vodičský preukaz pri sebe v čase prepravy, dodatočné preukázanie nároku na bezplatnú prepravu vodičským preukazom nie je možné. Zároveň DPB na svojej internetovej stránke uvádza, že nárok na bezplatnú prepravu počas ETM nie je zadefinovaný v Prepravnom poriadku IDS BK, preto cestujúcemu nevznikne nárok na vrátenie cestovného za nevyužitý alebo čiastočne využitý predplatný cestovný lístok.

Napíšte komentár