25. 04. 2024 Marek 10°C Dážď

Lanovkou na Chopok

Autor: MS, Foto: jasna.sk
Adresa:Jasná Telefón:+421 907 88 66 44 E-mail:info@jasna.sk www:stránka organizátora
Hodnotenie:

Na Chopok z Liptova

Príďte navštíviť Chopok zo severnej liptovskej strany. Z údolnej stanice Biela Púť vás na Chopok vyvezú tri po sebe nadväzujúce lanovky, zatiaľ čo vy si vychutnáte nádherné výhľady na Liptov a protiľahlé Vysoké Tatry. Z vrcholu Chopka 2024 m n. m. môžete pokračovať na príjemné hrebeňové túry či letné prechádzky a využiť skvelé podmienky Nízkych Tatier na turistiku. V prípade ak vás turistika neláka a chcete sa len tak kochať čarom prírody, ideálnym miestom pre vás je panoramatická reštaurácia Rotunda, ktorá okrem gastronomického zážitku ponúka skvelé výhľady z interiéru reštaurácie a taktiež z jej terasy, na ktorej je umiestnená socha Draka Demiána, ktorú určite musíte vidieť! Je totiž kúzelná, v hrdle jednej z dračích hláv sa nachádza medený zvonček, na ktorý keď zazvoníte, šťastie si privoláte!

Počas hlavnej letnej turistickej sezóny v mesiacoch júl a august máte možnosť na cestu na Chopok využiť aj nástupné miesto Záhradky. Zo Záhradiek vás sedačková lanovka vyvezie na Priehybu a odtiaľ priamo kabínkovou lanovkou Funitel na Chopok.

TIP: Pri výlete lanovkami na Chopok zo severnej strany využite nástupnú stanicu Záhradky.
Pri nástupnej stanici Záhradky máte možnosť bezplatného parkovania, a vyhnete sa dlhšej čakacej dobe na Bielej Púti. V cene spiatočného lístka máte jazdu 5 lanovkami vrátane zastávky na Bielej Púti, kde si môžete spríjemniť deň v Crystal Bare, Happy Ende, Maxiland Summer parku či člnkovaním na jazierku.

csm jasna map summer 2018 tien2SEVER 7e2e4551b1

Na Chopok z Horehronia

Návštevníkov z južnej horehronskej strany na Chopok 2024 m n. m. pohodlne vyvezú dve moderné kabínkové lanovky z údolnej stanice Krupová. Prestupná stanica je Kosodrevina, z ktorej pokračujete kabínkovou lanovkou priamo na Chopok 2024 m n. m..  Horehronie je kraj kde si oddýchnete! Krásne dlhé doliny, úžasné scenérie, čisté ovzdušie, pokojná atmosféra sú všade na okolo. Ideálne prostredie na letnú turistiku po množstve zaujímavých turistických trás.

Na nástupnej stanici Kosodrevina si môžu milovníci dobrodružstva vypožičať horskú káru a vyskúšať tak adrenalínový zjazd z Kosodreviny na Krupovú. Trať je dlhá 2600 m a určená pre osoby staršie ako 12 rokov.

Cenník lanoviek TU

jasna map summer 2018 tienJUHČo robiť na Chopku v lete?

Pre rodiny s deťmi odporúčame rodinnú zábavnú hru Drakopark Chopok. Ide o hravé a dobrodružné putovanie lanovkami, pričom na každej nástupnej a výstupnej stanici lanoviek nájdete úlohy situované do prostredia v ktorom sa nachádzate. Je výnimočný v tom, že na siedmich stanovištiach úloh vás privítajú umelecké sochy dráčikov, ktorí držia knihu, v ktorej keď polistujete, úlohu sa dozviete. Za tri správne odpovede získate odmenu v infocentre na Bielej Púti a Krupovej a na pokladni Záhradky.

Po ceste na Chopok máte možnosť využiť množstvo atrakcií ktoré stredisko Jasná ponúka.

V Maxiland summer parku si deti užijú aquazorbing, 4-platformovú trampolínu, skákací hrad a detský kolotoč. Milovníci horských kár môžu vyskúšať nenáročný zjazd po zjazdovke Biela Púť. V lokalite Priehyba je okrem výbornej oddychovej zóny s lehátkami pri Funibare aj bungee trampolína a množstvo preliezok pre tých najmenších. 

csm IMG 5179 7933eb2188 csm IMG 1261 76cf8feeef csm IMG 1155 02a4020691
 

Čo robiť na Chopku v zime?

Stredisko v zime ponúka viac ako 50 km perfektne upravených zjazdoviek rôznych obtiažností, vhodných pre začiatočníkov, rodiny s deťmi, pokročilých lyžiarov a aj na usporiadanie pretekov svetovej úrovne. Moderný zasnežovací systém v dĺžke viac ako 36 km poskytuje garanciu snehu minimálne 5 mesiacov v roku. Večer sa v Jasnej lyžuje na osvetlenej zjazdovke v lokalite Biela Púť.

csm maxiland jasna 1 211da0d1c6

Zdroj: jasna.sk

Areny na učenie lyžovania s názvom Maxiland sú na Bielej Púti, Lúčkach aj na Krúpovej. Sú vyhradené len pre výučbu a potreby klientov lyžiarskej školy Tatry Motion Nízke Tatry. Arény sú vybavené lyžiarskymi dopravníkovými pásmi a modernými didaktickými a metodickými pomôckami na výuku lyžovania a snowboardingu.

Každý večer sa môžete vyblázniť na svahu v aréne MAXILAND na Bielej Púti. Čaká vás zábava pre deti aj dospelých.

  • na kopec vás vyvezie pásový vlek
  • k dispozícii vám je 20 saní a zábavných funtools ako snowbike, Skki Trikke, bobby, klzáky, snowscoot...

Mapa: N 48° 56′ 36″ E 19° 35′ 24″

Mapa sa nahráva...

Komentáre Napíšte užívateľskú recenziu

  • Miro Syrec 09.08.2023, 10:32

    Katastrofa, chceli sme ísť len po lienku, lebo tam sú šóry na zabitie. Lístok musel byť aj vyššie! Nehoráznosť..

  • Peter 13.12.2021, 10:50

    Odporucam

  • LubKub 05.08.2021, 19:57

    Dobrý deň
    Stredisko sme navštívili 30/7/21 v počte 7.
    Spokojnosť s lanovkami bola veľmi zlá, nakoľko sme strávili čakaním v radoch toľko času, ako sme sa vozili na samotných lanovkách.
    Vrcholom bola dlhá rada na lanovkový vláčik "Lienka" (keby sa dalo priložím aj foto vytvorených radov ktoré sa tvorili smerom na vrch ale aj dole).
    Pekný deň a prajem pevné nervy v radoch

  • Daniela 15.12.2020, 11:00

    Tie lanovky a vyhlad pre deti bol zazitkom

  • Peter 05.12.2019, 06:45

    Pekny zazitok pre deti aj dospelych. Prideme znova

  • Katy 07.12.2018, 22:47

    Lanovku na Chopok sme využili v zime, keď sme lyžovali a deťom sa to veľmi páčilo, ale v lete si to radšej vyšlapeme, aby sa deti unavili.

RSS kanál pre komentáre na tejto stránke | RSS kanál pre všetky komentáre

Napíšte komentár