20. 04. 2024 Marcel 13°C Občasný dážď

Deň energie v IKEA

22.05.2018 Autor: Maria Bodnarova, Foto: energieprevas.sk, IKEA
Termín: 02.06.2018 Mesto:Bratislava Čas:10:00 - 17:00 Zdroj:stránka organizátora

dens titulka

V roku 2018 prichádza do slovenských miest jubilejný 5. ročník populárneho podujatia Dni energie a ekológie na Slovensku - DENS 2018.


Návštevníkom a obyvateľom Bratislavy, Žiliny a Banskej Bystrice odprezentuje zelené technológie, úspory energie, ochranu životného prostredia a udržateľnú dopravu. Čaká vás zaujímavý program pre všetky vekové kategórie. Podujatie je určené pre celé rodiny s deťmi, všetci sa totiž niečo naučia, ale aj zabavia. 

Mnoho aktivít bude zameraných na deti a mládež. Budú si môcť otestovať svoje vedomosti, ale aj fyzickú silu. Zistia, koľko energie spotrebujú domáce spotrebiče a koľko jej vydajú pri údere kladivom. Rovnako sa dozvedia informácie o triedení odpadu a ochrane životného prostredia, jednoducho eko informácie hravou formou. V Bratislave budú mať možnosť sa bližšie zoznámiť s vodou, a to v programe Modrá škola.

Zamestnanci jubilujúcej SAŽP vás oboznámia nielen s činnosťami a aktivitami, ktoré vykonávajú v prospech environmentu, ale ponúknu verejnosti aj možnosť zapojiť sa do interaktívnych aktivít zameraných na environmentálnu výchovu, vzdelávanie a osvetu. Návštevníci sa budú môcť bližšie zoznámiť so solárnymi systémami či už na ohrev vody alebo na produkciu elektriny, tepelnými čerpadlami, ale aj úspornými LED žiarovkami. Dokonca budú môcť získať 200 eurové poukážky na ich inštaláciu. Vysvetlia Vám, ako dať druhú šancu použitému kuchynskému oleju, ktorý môžete na podujatí v plastových fľašiach odovzdaťPredstavia Vám aj technologické novinky, ako napríklad automatizované nastavovanie kúrenia, osvetlenia či žalúzií vo vašich domácnostiach podľa počasia a intenzity svetla. Slovenskí lesníci vám predstavia funkcie lesa a jeho nezastupiteľnú úlohu. A nebudú chýbať ani stále populárnejšie elektrobicykle.

energy

Napíšte komentár