20. 04. 2024 Marcel 13°C Občasný dážď

Ako s drobcami najlepšie osláviť Deň detí?

Autor: Maria Bodnarova, Foto: Haribo, Istock.com, Pinterest

Narodeniny svojich ratolestí si pamätá každý rodič. V prípade menín niektorí začínajú tápať, a keď sa spýtate na dátum medzinárodného Dňa detí, mnohí už len bezmocne spomínajú. Pritom ide o celosvetovo uznávaný sviatok, ktorý slávime už takmer sto rokov.


Využite príležitosť a vyrazte s deťmi 1. júna von do začínajúceho leta. Vyberať môžete z bohatého programu, na Deň detí sa totiž po celej republike konajú rôzne festivaly a zábavné popoludnia. Najmenších členov rodiny tiež poteší domáca oslava. Stačí nakúpiť zásobu pestrofarebných balónikov, pripraviť chutné a zároveň zdravé pohostenie a zábava môže začať. :)

Aj učenie môže byť zábava

A prečo?“ Známa veta, ktorú deti rady do nekonečna opakujú, čím svojich rodičov dokážu pekne potrápiť. Oživte ich prirodzenú zvedavosť a vyrazte osláviť Medzinárodný deň detí do múzea, zoologickej záhrady alebo na výstavu, kde už sú na podobné otázky pripravení. Vybrať si môžete zo širokej škály dní otvorených dverí alebo festivalov určených práve pre najmenších. Aby deti udržali pozornosť čo najdlhšie a výpravu si užili na maximum, je vhodné náučné aktivity skombinovať s fyzickú zábavou. Úsmevy na tváričkách vykúzli ihrisko alebo pestrofarebný detský kútik. Nevšedný zážitok si malé ratolesti odnesú aj z IQ parkov, ktoré svoje expozície často pripravujú tak, aby sa v nich deti mali kde hrať a zároveň sa pri tom naučili niečo nové.

Kto sa hrá, nehnevá

Ak sa rozhodnete zostať na Deň detí doma, nie je nič jednoduchšie ako usporiadať oslavu tam. Na začiatok zistite, ktorí rodičia sa rozhodli rovnako - medzi sebou si potom rozdeľte povinnosti. Deti ocenia pestrofarebné vzory, balóniky a stužky. Je dobré si pripraviť nejaký jednoduchý program na von aj na doma. Obvyklú oslavu povýšite na úplne novú úroveň, keď pre deti pripravíte tégliky s farbami na tvár, kostýmy ich najobľúbenejších rozprávkových hrdinov alebo napríklad veselý balónikový súboj.

iStock 583707168


Zvieratká z ovocia a bláznivé kokteily

Skoro každá mamička by povedala, že s jedlom sa hrať nemá. Pravidlo by ale nebolo poriadnym pravidlom, keby sa čas od času neporušilo. Pripravte pre malé ratolesti zábavné pohostenie a uvidíte, ako rýchlo dokážu zjesť zeleninu a ovocie, ktoré bežne nechávajú na tanieri nedotknuté. Čerstvé plody stačí pokrájať a potom pomocou špáradiel vytvoriť zvieratká. K dokonalosti ich dotiahnete čiernym sezamom, ktorý sa skvele hodí namiesto očí. Deti navyše ocenia, keď si ovocné príšerky budú môcť pripraviť samy. Čo by to ale bolo za detskú oslavu, keby na nej chýbala nejaká sladká dobrota? Inšpirujte sa napríklad americkými cukrármi, ktorí prišli s bláznivým freak shake-om. Ten si deti s menšou pomocou namiešajú sami a pri ich výrobe si navyše užijú poriadnu srandu.

5706b5888f090c0929077385e1f856dd fruit art kids fun fruit


Pompézny freak shake s medvedíkmi HARIBO

Poriadne bláznovstvo! Presne takto vyzerá správny freak shake. Popustite uzdu fantázii a nechajte, nech vás nápady unesú do víru sladkých chutí.

Na 1 shake potrebujete:

  • Za hrsť jahôd
  • 1 banán
  • 300 ml plnotučného mlieka
  • Datľový sirup

Na ozdobu:

  • Domáca šľahačka
  • Cukrárska farba v spreji
  • Čokoládové guličky a farebná posýpka
  • Cukríky HARIBO Milchbären

Oddelene rozmixujte jahody s mliekom a banán s mliekom. Šľahačku vyšľahajte do tuha. Pohár polejte zvnútra datľovými sirupom. Opatrne vlejte oba ovocné kokteily a začnite vrstviť šľahačku. Šľahačku ozdobte čokoládovými guľôčkami či ďalšou farebnou posýpkou a postriekajte farebným sprejom. Cukríky HARIBO napichnite na špajdľu, ponorte do kokteilu alebo zľahka položte na šľahačku. Nakoniec shake doplňte veselou slamkou.

579A3008

Napíšte komentár