26. 04. 2024 Jaroslava 16°C Skoro jasno

Deň detí v SĽUK-u

19.05.2018 Autor: Danka, Foto: FB
Termín: 02.06.2018 Mesto:Bratislava Čas:13.00 - 18.00 Zdroj:stránka organizátora

den deti

Priatelia, prvú júnovú sobotu 2. 06. 2018 oslávime už 8. ročník podujatia Deň detí v SĽUK-u. Program sa bude tak ako každý rok niesť v znamení tradičnej ľudovej kultúry. 


A čo všetko teda na vás čaká? 


So svojimi deťúrencami si budete môcť počas sobotňajšieho poobedia v SĽUK-u vytvoriť dekoratívne alebo úžitkové predmety v Škole remesiel, či vyskúšať svoju zručnosť so Školou vajnorských tradícií.
Program Dňa detí v SĽUK-u spestria okrem iného aj predstavenia bábkových divadiel, zavíta k nám komorné pouličné bábkové divadlo Teatro Pimprle z Českej republiky, tradičné bábkové divadlo Teatro Carnevalo z Bratislavy, ktoré sa predstaví s maňuškovou komédiou „Gašparko a zázračná skrinka“, či divadelný projekt bábkara a dramaturga Ivana Gontka s názvom Tyjátr. Chýbať nebude ani tanečná veselohra pre deti z dielne SĽUK-u - Gašparko. 

O hudobnú zábavu sa postará Julián „Pánko“ Ratica, muzikant ktorého cieľom je zabaviť všetky vekové kategórie - od škôlkára až po starého otca. V rámci koncertu sa deti naučia hrať na rôzne rytmické nástroje - budú tak mať možnosť zahrať si priamo s kapelou. Z celodenných aktivít už tradične nebude chýbať pikniková zóna, v ktorej si môžete poleňošiť a prípadne doniesť košík s vlastnými dobrotami, zapletanie vrkočov či maľovanie na tvár. Pre tých aktívnejších je pripravená aj školička tanca či spevácka súťaž, kde si každý môže zaspievať svoju obľúbenú pesničku. Posilniť sa budete môcť dobrotami z tradičnej ľudovej kuchyne, pripravené budú napr. párance z Pukanca či podpecníky. 

Ako sa hovorí, to najlepšie nakoniec - väčšinu atrakcií si budete môcť užiť zadarmo, s výnimkou Školy vajnorských tradícií a tanečnej veselohry Gašparko. Začiatok podujatia je o 13.00 hod.  

Zmena programu vyhradená. Podujatie sa bude konať aj v prípade nepriaznivého počasia.

Miesto: SĽUK, Balkánska 31, Bratislava

Napíšte komentár