16. 04. 2024 Dana/Danica 11°C Dážď

Koncert belasého motýľa 2018

05.05.2018 Autor: Maria Bodnarova, Foto: FB
Termín: 05.06.2018 Mesto:Bratislava Čas:16:00 - 22:00 Zdroj:stránka organizátora

koncert belaseho motyla 2018 5.6.

Dobrá hudba, atmosféra porozumenia, pulzujúca energia, to je Koncert belasého motýľa!


Všetci účinkujúci vystúpia bez nároku na honorár a vyjadria tak podporu ľuďom so svalovou dystrofiou a myšlienke nezávislého života. Tohtoročný koncert sa uskutoční na bratislavskom Hlavnom námestí. Moderátorom koncertu bude opäť Roman Bomboš, známy z rozhlasového vysielania RTVS. Na pódiu sa opäť predstavia ľudia so svalovou dystrofiou, ktorí statočne zvládajú jej ťažké dôsledky, a to aj vďaka pomôckam, na ktoré sa im prispelo z verejnej zbierky Belasý motýľ.

Koncert bude 5. júna pod holým nebom na Hlavnom námestí v Bratislave. Bez  nároku na honorár vystúpia a myšlienku kampane podporia:

  • 16:00 - Bubnová škola Rytmika
  • 16:20 - Sestričky Notičky
  • 17:15 - King Shaolin
  • 18:15 - Saténové ruky
  • 19:20 - Medial Banana
  • 20:20 - Ľudová hudba Muzička
  • 21:20 - Polemic

Cieľom kampane BELASÝ MOTÝĽ je informovať verejnosť o dôsledkoch ochorenia svalová dystrofia, ale aj iných nervovo-svalových ochorení a získavať finančné prostriedky na doplatky za kompenzačné pomôcky pre ľudí, ktorí s týmto ochorením žijú. Svalová dystrofia je ochorenie svalov celého tela, spôsobuje bezvládnosť, odkázanosť na pomoc druhej osoby a rôzne pomôcky. Ochorenie je nevyliečiteľné a má postupne sa zhoršujúci priebeh, ktorý sa nedá zastaviť. Postihuje deti aj dospelých. Najťažšie štádiá ochorenia spôsobujú odkázanosť na dýchanie pomocou umelej pľúcnej ventilácie v domácom prostredí.

Motýľ je svojou krehkosťou aj túžbou po slobodnom pohybe symbolom ľudí so svalovou dystrofiou. Tohtoročnú kampaň opäť podporia známe osobnosti vyzdobené belasými motýlikmi z dielne Katky Blaško Švecovej.

Napíšte komentár