19. 04. 2024 Jela 12°C Prehánky

Kaštieľ v Budimíre

Autor: Maria Bodnarova, Foto: STM KE
Adresa:Budimír 25, 044 43 Budimír Telefón:0918 965 700 www:stránka organizátora
Hodnotenie:

Architektonicky pozoruhodný objekt kaštieľ v Budimíre, bol pôvodne hrádok, neskôr prestavaný na kaštieľ. Dnes sa v ňom  nachádza múzeum historických hodín.

Nachádza sa v obci Budimír v okrese Košice. Budovu kaštieľa postavili v druhej tretine 18. storočia. V súčastnosti je tu expozícia historických hodín.  Návštevníka zaujme zariadený dobový interiér dotvárajúci predstavu o bytovej kultúre s historickým nábytkom, obrazmi a bytovými doplnkami. 

Vo výstavných priestoroch sa striedajú v kratších či dlhších časových intervaloch rozmanité výstavy. Budimírsky kaštieľ je vyhľadávaným miestom konania rozmanitých podujatí a aktivít múzejného charakteru. Súčasťou programovej ponuky kaštieľa je i pestrá paleta galerijných aktivít.

Atraktívne prostredie kaštieľa, jeho interiéry i francúzsky park, príjemné posedenie a najmä expozično-výstavné podujatia sú dobrým predpokladom pre kultúrne vyžitie i ponuku k jeho návšteve.

Otváracie hodiny: 

  • utorok - sobota 9.00 - 17.00
  • Každá prvá nedeľa v mesiaci vstup zdarma v čase 10.00 - 17.00 hod.

Cenník vstupného nájdete TU.

 

Komentáre Napíšte užívateľskú recenziu

  • Eva 08.01.2023, 22:41

    Prvá zastávka po ceste na dovolenku. Zážitok, veľká expozícia hodín, aké sme nikdy nevideli. Mali sme všetci príjemný zážitok.

RSS kanál pre komentáre na tejto stránke | RSS kanál pre všetky komentáre

Napíšte komentár