28. 03. 2024 Soňa 18°C Oblačno

Polepetko v DJGT

20.10.2017 Autor: Annie, Foto: djgt.sk
Termín: 20.11.2018 Mesto:Zvolen Zdroj:stránka organizátora
Mladý Polepetko popletie skoro všetko. Slová, príkazy aj dobré rady. Keď rozpráva, ani vlastná mať mu nerozumie. Avšak len niekto taký ako on - veselý, odvážny a popletený - dokáže prejsť cez rozum obávanému zbojníkovi Zubadlovi, ktorý si pochutnáva na všetkom kovovom. Zachráni z jeho rúk zlatú kráľovskú korunu a okrem nej získa aj srdce princeznej Pletany, ktorá milému Polepetkovi veľmi dobre rozumie.
 
Polepetko je pôvodná slovenská rozprávka, ktorú si vďaka neopakovateľnému humoru a hravým pesničkám obľúbilo už niekoľko generácií detí. Najznámejšia je jej televízna verzia, v ktorej sa zaskvel Miro Noga, ale aj rozhlasové spracovanie či novšie operné verzie.
 
Rozprávka o Polepetkovi poteší všetkých, ktorí sa trápia nad svojou popletenosťou. Človek býva občas dopletený, popletený, zapletený – keď sa však riadi svojim srdcom, správnu cestu vždy nájde. To je potešujúca správa aj pre rodičov malých Polepetkov a Pletán: nezáleží na tom, koľkokrát sa dieťa popletie – podstatné je láskavé srdce, dobrý úmysel a chvíle, v ktorých chceme jeden druhému porozumieť. 


Termín predstavenia:

  • utorok 20. novembra 2018 o 10.00 hod.


Dĺžka predstavenia: 70 min
Vstupné: 3,00 €
Pre deti od 4 rokov.

polepetkodjgt

Napíšte komentár