19. 03. 2024 Jozef 11°C Skoro jasno

7 dobrých rád, keď máte choré dieťa v Trenčíne alebo okolí

Autor: Simona, Foto: sdetmi.com

1. Detská pohotovosť sa v Trenčíne nachádza priamo v priestoroch Fakultnej nemocnice Trenčín. Ambulantná pohotovostná služba pre deti a dorast je poskytovaná v priestoroch Kliniky pediatrie Fakultnej nemocnice Trenčín v príjmovej ambulancii kliniky, ktorá sa nachádza na prízemí pediatrického pavilónu. 
Tel.: 032 6566 609

Detská pohotovosť ordinuje v pracovných dňoch od 16:00 do 22:00 hod. (v pracovných dňoch po 22:00 je služba poskytovaná priamo na Klinike pediatrie), cez víkendy a sviatky od 7:00 do 22:00 hod. Poplatok 2 € sa hradí priamo v ambulancii. Je možné platiť aj platobnou kartou. Ak by bolo dieťa, dospelý hospitalizovaný, tak sa vám potom peniaze vrátia.Poradie si strážia pacienti sami, resp. rodičia, preto odporúčame pri príchode do čakárne spýtať sa na posledného v poradí (na pohotovosti neplatí prednostné vyšetrenie detí do 1 roka).

Po 22.00 hod sa ordinuje iba na Klinike pediatrie, poplatok je 10€ sa platí priamo v ambulancii. Upozorňujeme, že lekár je službukonajúci lekár z oddelenia, ktorý prioritne rieši hospitalizovaných pacientov.

Naše odporúčanie: lieky na nádchu a kašeľ sú voľnopredajné, na ich zaobstaranie nie je potrebná návšteva pohotovosti.

2. Automat na úhradu pohotovostného poplatku je už zrušený, poplatky sa hradia priamo v ambulancii.


3. Pohotovostná lekáreň Arnica funguje DENNE v čase od 7.00 do 22:00 AJ sviatky a víkendy. Adresa: Dolný Šianec 10 91101 Trenčín. Po 22.00 nie je otvorená žiadna lekáreň.
 
4. V prípade teploty, alebo bolesti uší podáme pred odchodom na pohotovosť liek, nikdy neviete, koľko ľudí bude na pohotovosti a ako dlho bude potrebné čakať. Odporúčame si zapisovať, kedy a aký liek dieťa užilo, aby sme aj v ťažkých a únavných chvíľach mali prehľad. V prípade, že dieťa zvracia alebo má nevoľnosti, zoberte pre istotu malé vedierko, či plastovú nádobu pre prípad potreby. V prípade, že dieťa má vysoké teploty bez ďalších príznakov choroby, je ideálne priniesť aj moč dieťaťa na vyšetrenie.

5. V prípade potreby konzultácií je možné zavolať na číslo 032 6566 609 (priamo na pohotovosť). 
6. Akýkoľvek úraz, pád, udretie, podvrtnutie, popálenie, zle nastúpenie na nohu sa riešia priamo na úrazovej chirurgii. S ovčími kiahňami na pohotovosť nechodíme.
7. Pohotovosť pre deti a dorast nájdete už aj v Dubnici nad Váhom, otvorené podľa otváracích hodín >>, adresa: (Pod hájom 1288/116, 01841 Dubnica nad Váhom)
 
NÁŠ TIP: Odfoťte si kartičku poistenca dieťaťa do mobilu (obaja rodičia, prípadne starí rodičia) - tak ju budeme mať vždy poruke!
first aid symbol

Zdroj: sdetmi.com

Mohlo by vás tiež zaujímať:

Napíšte komentár