28. 03. 2024 Soňa 18°C Oblačno

Boli sme, videli sme... Zoologická záhrada Schönbrunn

Autor: Simona, Foto: sdetmi.com

V rámci aktivít s deťmi snáď ani neexistuje rodina, ktorá by ešte s deťmi nenavštívila nejakú zoologickú záhradu. Na Slovensku máme hneď niekoľko krásnych, z ktorých by sme vyzdvihli Bojnickú, ale i Bratislavskú Zoo, či Zoo v Spišskej Novej Vsi.

Hneď za českými hranicami je tiež niekoľko prekrásnych zoologických záhrad, kde medzi našich favoritov patrí Zoo Zlín Lešná a samozrejme aj Zoo v Prahe.

Dnes sme sa rozhodli otestovať ďalšiu zoo, tentokrát u našich rakúskych susedov - viedenskú Zoo  Schönbrunn. Všeobecné informácie o parkovaní, vstupnom či otváracích hodinách si prečítate v našom článku ZOO Schönbrunn, v tomto článku sme sa zamerali na (podľa nás) 5 dôvodov, prečo sa oplatí vycestovať aj za hranice do tejto najstaršej zoologickej záhrady na svete.

1. Zámocký komplex Schönbrunn 

Zoologická záhrada sa nachádza uprostred obrovského zámockého areálu zámku Schönbrunn, ktorý ponúka nespočetné miesta pre prechádzku, množstvo zaujímavých typov flóry a fauny, či tajných zákutí. Vstup do záhrad a areálu zámku je bezplatný a piknik v parku na lavičke ocenia určite malí i veľkí.

vie

Zdroj: sdetmi.com

2. Pandy :)

Áno - pandy - obľúbené medvedíky z ďalekej Číny našli svoj domov neďaleko hlavného vchodu do Zoo a svojou výnimočnosťou potešia určite každého :)

vie3

Zdroj: sdetmi.com

3. Ľadový medveď

Aj tento tvor z ďalekých krajín našiel svoj domov vo viedenskej zoo. Teší sa obrovskému výbehu a je možné ho pozorovať z viacerých perspektív.

vie6

Zdroj: sdetmi.com

4. Podmorský svet

Hneď pri hlavnom vchode do zoo máte možnosť navštíviť rozsiahly pavilón krokodílov a podmorského sveta, kde objavíte známe a menej známe druhy rýb, morských príšer, či plazov. Zaručene tu stretnete Dory i Nema :) 

2017 05 09 213542

Zdroj: sdetmi.com

5. Panoramatická železnica pre malých i veľkých - vláčik cez celý zámocký komplex

Návšteva zoo je už tradične náročný výlet - nielen pre deti, ale i rodičov. Rozsiahly areál zámku a zoo si však môžete pozrieť priamo z pohodlia panoramatického vláčika, ktorý premáva medzi 9 hlavnými zástavkami v areáli. Hoci je potrebné si priplatiť, tí, čo už nevládzu, ho určite ocenia :)

vie8

Zdroj: sdetmi.com

Viedenská zoo nás upútala svojou príjemnou atmosférou, krásnymi výbehmi zvierat a jednoduchou orientáciou. Je vidieť, že sa neustále pracuje na jej zvelaďovaní, chodníky, výbehy, i pavilóny sú na vysokej úrovni, ale stále sa pracuje na vylepšovaní. 

Ak niekedy budete zvažovať, kam s deťmi na celodenný výlet, toto je určite jedna z možností :)

Náš tip: Pozor, Rakúsko je už zahraničie a preto je potrebné, aby mali deti so sebou aj cestovný pas!

Napíšte komentár