27. 04. 2024 Jaroslav 20°C Polooblačno

Slovenská národná galéria

Autor: Maria Bodnarova, Foto: SNG, muzeum.sk, sdetmi.com
Adresa:Esterházyho palác, Námestie Ľudovíta Štúra 4, Bratislava Telefón:+421 2 20 49 62 43 www:stránka organizátora
Hodnotenie:

Možno povedať, že návšteva galérie patrí k intelektuálnej výbave dnešného človeka a určite je jedným z iniciačných rituálov, ktorý Vás vovedie do sveta umenia. Slovenská národná galéria preto pripravila niekoľko vymožeností, aby Vám návštevu uľahčila. Ku každej aktuálnej výstave, ktorú máte možnosť vidieť je pre Vás k vstupenke pripravený leták, aby ste sa v krátkosti zoznámili so základnými parametrami výstavy a aby ste si (okrem zážitku) niečo hmotné so sebou odniesli. 

Do pozornosti dávame skvelú interaktívnu expozíciu Podivuhodné dejiny umenia s profesorom Škrečkom.

Dieťa alebo dospelák, laik či poučený – na veku ani znalostiach nezáleží! Podstatná je chuť a túžba spoznať príbeh umenia. V krátkej 15-minútovej interaktívnej projekcii vás profesor Škrečok prevedie históriou umenia hravou a nekomplikovanou formou. Získané znalosti si môžete rozšíriť sériou krátkych animovaných videí, ktoré sú venované životu a kontextu diela významných slovenských, ale aj svetových umelcov 20. storočia a súčasnosti. Vo videách sme sa zamerali na obdobie, ktoré je všeobecne vnímané ako intelektuálne komplikovanejšie. Životný príbeh maliarky Fridy Kahloovej strieda obraz Pabla Picassa Avignonské slečny a snaha tvorcov vysvetliť, na akých princípoch funguje kubizmus. Pochopíte, prečo Marcelovi Duchampovi nemusí prekážať, že sa originál jeho pisoára – teda dielo Fontána – stratil, alebo kde si Andy Warhol prvýkrát všimol plechovku od polievky. Viac sa dozviete aj o slovenských umelcoch Júliusovi Kollerovi a Romanovi Ondakovi, ktorí sa presadili na medzinárodnej scéne.

PXL 20240421 121329284.MP

Zdroj: sdetmi.com

Okrem výstav pripravuje SNG aj množstvo kultúrnych a vzdelávacích programov pre deti i dospelých, ktoré okrem sprostredkovania umenia rozširujú záber vizuálneho umenia a umožnia Vám vstrebávať výtvarné umenie aj inými cestami. Pre rodiny sú pripravené tematické farebné nedele, tvorivý ateliér či BookObrazy.

Cenník

  • Kompletný cenník na ďalšie programy nájdete TU.


Otváracie hodiny

 

 

Mapa: N 48° 8′ 24″ E 17° 6′ 34″

Mapa sa nahráva...

Komentáre Napíšte užívateľskú recenziu

  • Janka 26.12.2022, 09:46

    Boli sme tu na expozícii pre deti a oceňujem jej interaktívne prevedenie. Naozaj sme boli veľmi spokojné

  • Elena Bolfová 31.12.2018, 15:24

    Príjemné kludne prostredie, lektori majú dobré programy pre školy.
    Oceňujem hlavne praktickú časť programov.

RSS kanál pre komentáre na tejto stránke | RSS kanál pre všetky komentáre

Napíšte komentár