29. 03. 2024 Miroslav 23°C Skoro jasno

Drážovský kostolík sv. Michala Archanjela

Autor: Hanka, Foto: nisys.sk
Adresa:Drážovce, 949 01 Nitra - Drážovce Telefón: www:stránka organizátora
Hodnotenie:

Kostol sv. Michala Archanjela je vybudovaný z kameňa a zmiešaného muriva, má obdĺžnikový pôdorys s polkruhovou svätyňou na východe a s murovanou ihlancovou vežou na západe.


Medzi cenné architektonické detaily fasád patria románske polkruhové okná, presvetľujúce loď a kamenná armatúra nároží, portál z konca 18. storočia a dve kópie kamenných nápisových tabúľ. V interiéri sú reštaurované zvyšky románskych omietok a neskorogotickej šablónovej výmaľby. Zariadenie tvorí tehlový oltár z r. 1999.

V súčasnosti je to krásne miesto, kde sa chodia fotiť svadobné manželské páry, dokonca sa tu nakrúcala rozprávka "Láska na vlásku". V júni tu prebieha piknik - Raňajky v tráve, ktoré každým rokom má viac a viac priaznivcov. Atraktivitou pikniku je, že sa koná v duchu inpresionizmu vrátane oblečenia a atmosféry, čo dotvoria dobové kostýmy, slnečníky a piknikové košíky. 

A ten výhľad je neskutočný:

DSC07687

Zdroj: nisys.sk

DSC07688

Zdroj: nisys.sk

 

Mapa: N 48° 21′ 10″ E 18° 3′ 33″

Mapa sa nahráva...

Komentáre Napíšte užívateľskú recenziu

  • Petra 30.11.2016, 11:21

    chodievame každý rok, keď dovolenkujeme na Hornej Nitre :) krásny výhľad :) autom sa dá vyjsť až takmer po vrch....odtiaľ je to ku kostolíku cca 5 min chôdze

RSS kanál pre komentáre na tejto stránke | RSS kanál pre všetky komentáre

Napíšte komentár