29. 04. 2024 Lea 25°C Skoro jasno

Nitriansky expres - mestský cestný vláčik

Autor: Hanka, Foto: nitrianskyexpres.sk
Adresa:Štefánikova 60, Nitra Telefón:037 / 6502 111 www:stránka organizátora
Hodnotenie:

Nitriansky expres - mestský cestný vláčik

  • naskoč a vychutnaj si vyhliadkovú jazdu po Nitre! Nepremeškaj túto jedinečnú možnosť obdivovať krásy historickej i súčasnej Nitry z okienok Nitrianskeho expresu.
  • pred Tebou sa odhalia dominanty srdca Nitry – Horného i Dolného mesta. Už pri nástupe Ťa očarí Svätoplukovo námestie – oddychová zóna so zeleňou, tu stojí impozantné Divadlo A. Bagara a novorenesančná budova Mestského domu.
  • počas okružnej jazdy s odborným výkladom uvidíš pešiu zónu, zastavíte na jej konci pri hoteli Tatra, ktorý bol vo svojich slávnych časoch miestom pravidelných schôdzok vášnivých šachistov a kartárov
  • zhliadneš nádheru nitrianskych kostolov – kostol Navštívenia Panny Márie, františkánsky kostol sv. Petra a Pavla, reprezentatívne sídlo županov – Župný dom, čarovný Mestský park na Sihoti. Prehliadneš si malebné Pribinovo námestie s historickými budovami a sochou Pribinu, Corgoňa, Morový stĺp.

Príď na nezabudnuteľnú jazdu, vláčik premáva každú 1/2 hodinu  zo Svätoplukovho námestia.

Trasa :

Svätoplukovo námestie  –  Pešia zóna  – Palárikova ul.  –  ul.Fr.Mojtu  –  Wilsonovo nábrežie  –  Parkové nábrežie  –  Mestský park  –  Jesenského  – Župné nám.  –  Pribinovo nám.  –  Župné nám.  –  Farská  –  Kupecká  –  Svätoplukovo námestie.

nitriansky ex

Cestujúci uvidia historicky najvzácnejšie nitrianske pamiatky a vďaka audio sprievodcovi sa dozvedia aj rôzne zaujímavosti o Nitre, ktoré je najstarším slovenským mestom.

Pravidlá prepravy

Cestovný lístok platí na jednu jazdu bez rozdielu miesta nástupu a výstupu a je neprenosný. Lístok si starostlivo uschovajte pre prípad kontroly. Cestujúci, ktorý sa nepreukáže platným cestovným lístkom, bude z prepravy vylúčený a zaplatí pokutu vo výške 20,- €. Dieťa do 10 rokov sa môže prepravovať len v sprievode dospelej osoby, ktorá zároveň zodpovedá za jeho bezpečnosť. Počas jazdy nie je dovolené stáť, ani sa pohybovať v rámci vozňa. Nastupovať a vystupovať z vozňa sa môže len miestom na to určeným. Nástup a výstup je povolený za úplného zastavenia súpravy. Vo vagóne nie je povolené fajčiť, konzumovať stravu a alkoholické nápoje, vykláňať sa z vagóna a dotýkať sa predmetov mimo priestoru, v ktorom cestujete. Prevádzkovateľ si vyhradzuje právo prepravy vylúčiť osoby pod vplyvom alkoholu a návykových látok, ako aj osoby, ktoré svojim správaním narúšajú plynulý priebeh jazdy. Prevádzkovateľ nezodpovedá za osobné veci zabudnuté,stratené alebo odcudzené v súprave, ako ani za škody spôsobené nedodržiavaním pravidiel dopravy.

Technické parametre súpravy:

Cestný vláčik je označenie jazdnej súpravy malých vozidiel, ktorá sa používa na prepravu väčšieho počtu osôb na krátku vzdialenosť. Nachádza svoje uplatnenie v peších zónach, v historických častiach miest, pamiatkových a prírodne chránených oblastiach, zoologických záhradách, výstaviskách alebo kultúrnych a spoločenských akciách. Typ Maxi je zaradený medzi vláčiky strednej triedy s lepším vybavením pre vodiča a aj cestujúcich. Zariadenie je schválené k prevádzke na verejných komunikáciách. Vagóny môžu byť zasklené a môžu byť vybavené vykurovaním a aj klimatizáciou.

  • maximálny počet miest na sedenie je 44+2
  • celková hmotnosť vrátane osôb: 8400 kg
  • dĺžka/výška/šírka: 17,5/2,3/1,9 m
  • motor a podvozok: Mitsubishi Pajero 85 kW, pohon 4×4
  • polomer zatáčania: 6,5 m
  • maximálna rýchlosť: 25 km/h
  • stúpanie: 12 %.

Cena lístkov

Otváracie hodiny

Okruh jazdy:

expres mapa

 

Mapa: N 48° 18′ 20″ E 18° 5′ 2″

Mapa sa nahráva...

Komentáre Napíšte užívateľskú recenziu

  • Klaudia 30.11.2018, 08:37

    Je to super zážitok, deťom sa páčila jazda vláčikom, ale aj nám dospelým. Odporúčam!!!

  • Nikola 08.01.2018, 22:58

    Pekny vlacik .

  • Vierka 21.12.2016, 12:26

    Pri návšteve Nitry sa oplatí absolvovať jazdu vláčikom spojenú s výkladom o historických pamiatkach Nitry. Súčasťou je aj návšteva známeho parku na Sihoti.

  • Petra 08.12.2016, 19:04

    Pre detičky pekný zážitok a super zábava.

  • Zuzka 11.12.2015, 23:53

    Pekná turistická atrakcia, deťmi veľmi obľúbená, spestrená turist. výkladom o najzauzímavejších pamiatkach Nitry, nakoľko vláčik prechádza hlavne historickým centrom Nitry a podhradím, aj parkom. Čo však ale hodnotím veľmi negatívne je nepríjemné vystupovanie šoféra (mal by tam byť človek, ktorý to robí s láskou a nie človek, ktorý sa tvári, akoby tam bol nasilu), nestalo sa iba jedenkrát, že bol nepríjemný, stáva sa to pravidelne a nie iba nám, takže pán by sa mohol nad sebou trošku zamyslieť, nakoľko znepríjemňuje ľudom pekný výlet.

  • lenka 24.11.2015, 10:12

    pre deti super a aj dospeli sa rad povozi

  • Martin 23.05.2015, 22:22

    jazda vláčikom bola super, ale šofér mal asi veľmi zlý deň alebo to bol proste nepríjemný ufrflaný starší pán ktorý nám pokazil celý dojem. a ešte aj to že pre rekonštrukciu sa nešlo na hrad... brrr tento rok už nikdy viac a to sme chodili pravidelne.

  • Zuzka 16.12.2014, 21:42

    Jazda vláčikom po meste je príjemným oživením cestovného ruchu v tomto starobylom meste. Deti sú z jazdy nadšené, len prestávka na hrade by mohla byť trošku dlhšia, lebo sa veľa toho nestíha a musíte sa dosť naháňať, aby ste nezmeškali vláčik späť do centra.

  • Martina Zahoranová 03.12.2014, 10:06

    Jazde vláčikom sa určite poteší každé dieťa , našej dcérka sa výlet vláčikom páčil veľmi, a nám rodičom tiež :-)

  • Ivana 01.12.2014, 22:07

    Odporucam urcite bez kocika, chodime pravidelne, velmi sa to nasej dcerke paci a aj pre dospelych je to fajn vylet vlacikom

RSS kanál pre komentáre na tejto stránke | RSS kanál pre všetky komentáre

Napíšte komentár