02. 06. 2024 Xénia

Rozprávkový zámok 2024 - Babičkine rozprávky na Bojnickom zámku

19.05.2024 Autor: Simona
Termín: 12.06.2024 a ďalšie Mesto:Bojnice Zdroj:stránka organizátora
plagat babickine rozpravky scaled

Zdroj: bojnicecastle.sk

Babičkine rozprávky na Bojnickom zámku /12.6. – 16.6. a 19.6. – 23.6. 2023/

8:00 – 18:00 hod.

Námet vizuál produkcia: Petra Roháčová ( Rozprávky svet)
Réžia: Róbert Mankovecký
Kostýmy: Alena Gabriela Mikáčová a Soňa Mušáková

26. ročník podujatia Rozprávkový zámok s podtitulom Babičkine rozprávky na Bojnickom zámku vám SNM-Múzeum Bojnice prináša spoločne so spoločnosťou Rozprávkový svet s.r.o.

Hlavnou myšlienkou je uzdravovanie duší prostredníctvom liečivej sily rozprávok a byliniek. Radi by sme navodili v návštevníkoch rovnako prijemný pocit, ako ten, čo sa väčšine z nás spája s časom stráveným v spoločnosti múdrych a láskavých babičiek. Chceme, aby sme si spoločne pripomenuli ich láskavé pohladenie, liečivé objatie a zažitú múdrosť. Bolo by krásne prispieť k uzdraveniu unavených a boľavých duší prostredníctvom liečivého spojenia tradičných rozprávok a magických byliniek.

Pre inšpiráciu na tohtoročný Rozprávkový zámok sme preto zašli práve k spisovateľke Božene Nemcovej ktorá napísala aj Babičku a vybrali sme 3 rozprávky.

  • O železnom kniežati
  • Je  na svete spravodlivosť
  • Cesta k slncu

Našu babičku nám stvárni herečka Božidara Turzonovová.

Aj tento rok chceme do rozprávkového príbehu aktívne zapojiť detských návštevníkov. Počas prehliadky zámku budú zbierať liečivé bylinky a objavovať ich silu. Spoločne si predstavíme bylinku, ktorá prináša lásku -slez nebadaný, rastlinu, ktorá prináša smiech a pokoj -ľubovník bodkovaný a bylinku prinášajúcu silu a čistotu -pestrec mariánsky.

Na príprave podujatia scenáristicky a režijne podieľa Róbert Mankovecký, ktorý je uznávaným autorom množstva divadelných textov inscenovaných profesionálnymi divadlami, medzi ktoré patrí i niekoľko rozprávok.  Ako hudobný skladateľ skomponoval hudbu do divadelných a televíznych inscenácií ako i do filmov. Je držiteľom mnohých ocenení vrátane Ceny ministra kultúry, ocenenia Divadelnej akadémie Dosky a ocenenia Filmovej a televíznej akadémie Slnko v sieti. Medzi najčerstvejšie ocenenia patrí cena Dosky 2023 za najlepšiu scénickú hudbu sezóny (Kocúrkovo, SND).

Rozprávkový zámok je jedno veľké fascinujúce divadelné predstavenie, ktoré sa odohráva v atypickom prostredí. Klasické divadelné pódium tu nahrádza autentický objekt Bojnického zámku.  Dej sa neodohráva na jednej scéne. Účinkujúci spoločne s divákmi prechádzajú zámkom a zastavujú sa na jednotlivých špeciálne upravených a prispôsobených miestach. Vybrané miestnosti a nádvoria tvoria dočasné scény, na ktorých sa odohrávajú príbehy. Dej je dopredu posúvaný plynulým prechodom od jednej scény k druhej.

Predpredaj vstupeniek na podujatie Rozprávkový zámok je už spustený. V prípade otázok, nejasností alebo špecifických potrieb nás neváhajte kontaktovať prostredníctvom info@bojnicecastle.sk. Akútne problémy vyriešime na linke +421-46-2452107.

Vstupné

  • Dospelý 1 osoba 17,00 €
  • Dôchodca nad 62 rokov, študent od dovŕšenia 15 do dovŕšenia do 18 rokov, držiteľ ISIC, EURO 26 12,50 €
  • Držiteľ ZŤP, sprievodca ZŤP-S 12,50 €
  • Dieťa od dovŕšenia 6 rokov do dovŕšenia 15 rokov 8,00 €
  • Dieťa od dovŕšenia 2 rokov do dovŕšenia 6 rokov 4,50 € 
  • Dieťa do dovŕšenia 2 rokov zdarma
  • Držiteľ ZŤP-S, pedagogický dozor /na skupinu 15 detí/ zdarma

Program hradná priekopa:

Tradične prinášame návštevníkom víkendový program aj do hradnej priekopy. Tešiť sa môžu na:

  • 15.6. Sranda Banda /11:00 hod
  • 16.6. Hugo Sníček
  • 22.6.Miško a Mojko /10:30 hod.
  • 23.6. Hugo Sníček

Tance, súťaže, zábavné hry a mnoho iného.

 

Kúpiť lístok

Napíšte komentár