16. 06. 2024 Blanka

Kopančárske hody 2024

18.05.2024 Autor: Claudinka
Termín: 26.05.2024 a ďalšie Mesto:Trnava Zdroj:stránka organizátora
kopancarske hody24

Zdroj: fb SDB Kopánka

Aj toho roku z príležitosti osláv Panny Márie Pomocnice, patrónky kostola srdečne pozývame hody, ktoré sa uskutočnia v termíne 24. – 26. mája.

Odštartujú v piatok mládežníckou sv. omšou, na ktorej bude aj slávnostné uvedenie nových animátorov. Po omši bude nasledovať Česko – Slovenský zborový koncert domáceho zboru Voci Allegre a hostí z Prahy Lucky Voice Band. Večer bude takisto patriť mladým: Gaučtolk na tému vzťahov s manželmi Mesárošovcami.

V sobotu dopoludnia je tu zas silná ponuka, workshop pre rodičov na tému „7 princípov šťastného manželstva“ s koučkou Silviou Vaškovou, v kultúrnom dome. Popri tom sa animátori postarajú o deti pri organizovaných hrách, divadielku, skákacom hrade či detskom kútiku. Registrácia a odovzdanie detí bude možná v sobotu ráno od 9.30 hod.

Sobotné popoludnie bude znova otvorené pre celé rodiny. O 14.30 začne registrácia na veľký futbalový turnaj Kopánka cup. Popri turnaji bude priestor na stretnutia, či povzbudzovanie. V bare nebude chýbať tradičná cigánska, klobásky, či palacinky pre deti. Dobré vínko z domácej produkcie, pivko, kofola nebudú chýbať.

Celé popoludnie vyvrcholí slávnostným vyhlásením výsledkov futbalového turnaja, a v rámci tomboly niekto získa aj auto Alfa Romeo Tonale s plnou nádržou na celý víkend. „Čerešničkou na torte“ v sobotný večer bude Majáles. O tanečnú zábavu sa postará DJ a kapela SOUNDS2GOOD. K tomu kolotoče, atrakcie pre deti, občerstvenia a drinky.

Vyvrcholenie celého víkendu sa udeje v nedeľu oslavou Panny Márie Pomocnice. Tá začne procesiou so sochou Panny Márie cez Suchú ulicu o 10.15 hod. A o 11.00 hod. bude nasledovať slávnostná sv. omša na ihrisku. Bude jej predsedať don Ján Holubčík SDB, provinciálny delegát za pastoráciu mládeže. Po sv. omši pozývajú všetkých na spoločný obed. Trinásť gulášových partií je pripravených nasýtiť viac ako tisíc ľudí. Nebude chýbať ani kávička, či cukrová vata pre deti.

Všetok zisk z dobrovoľných príspevkov počas celého víkendu chcú použiť na dobudovanie prístavby.

Kopancarske hody 2024 program

Zdroj: kopanka.sk

Napíšte komentár