28. 04. 2024 Jarmila 24°C Jasno

Vychytávky na vianočné pečenie a zdobenie

Autor: Zuzka, V spolupráci

403629068 1999923567056565 7871451313754767586 n

O mesiac sú tu Vianoce! K Vianociam patrí aj pečenie a zdobenie, preto vám prinášame pár tipov, ktoré vás môžu inšpirovať a predvianočné obdobie spríjemniť.

100% prírodné voskové obaly na vaše vianočné pečivo

Vychytavky 2023 vzor 4Čerstvé vianočné pečivo je najlepšie zjesť do niekoľkých dní. Ak však plánujete pečivo piecť už skôr a zjesť až počas vianočných sviatkov, uložte ho na chladné a suché miesto. Na krátkodobé uskladnenie je najlepším riešením Včelovak, obal vytvorený s láskou k prírode. Prečo? Lebo je multifunkčný, priestranný, ľahko doň šupnete nielen vianočné pečivo, ale aj 10 rožkov alebo kilový peceň chleba a stačí len založiť okraj.
 
Včelovaky sú umývateľné, opakovane použiteľné a kompostovateľné, umožňujú jedlu dýchať a udržujú jedlo čerstvé. Skvelá alternatíva jednorazovej plastovej fólie, či napríklad dózam. Čo hovoríte, vyskúšate?
 

"Večný" papier na pečenie

7

Táto perforovaná silikónová podložka na pečenie, je vynikajúca vec. Umyjem, utriem a znova používam. Vydrží nekonečne dlho. Všetko na nej pečiem, ale tým, že je perforovaná, je výborná na koláče z odpaľovaného a snehového cesta. Koláče sa prepečú zo všetkých strán a nepripaľujú sa, nelepia.  Ale pečiem na nej naozaj všetko.  Videla som aj v teflónovom prevedení. Skúste, ktorá vám viac sadne. Vrelo odporúčam.

Kúpite tu


Pomocník na pečenie

1Kuchynský robot Orava Chefino je mojím neoceniteľným pomocníkom pri vianočnom pečení a varení. Má kompaktnejšie rozmery, ale potenciál, silu, precíznosť a vytrvalosť na práce v kuchyni aj za troch – v 5,5-litrovej antikorovej mise mieša, hnetie aj šľahá a vďaka vysokovýkonnému 1 400 W motoru sa pri práci zvŕta tak, že nestíham žasnúť. Drinu pri varení a pečení si odpracuje za mňa. Môže sa pochváliť 6 rýchlosťami, režimom Pulse a planetárnym systémom miešania pre dôkladnú prípravu cesta aj na kysnuté koláče, aj na domáci chlieb. Dokáže pracovať dlho bez toho, že by potreboval prestávku na oddýchnutie motora. Dokúpiť si k nemu môžete mixér, mlynček na mäso aj 6 kusov nadstavcov na prípravu domácich cestovín. Jeho služby oceníte 365 dní v roku. Je skvelým tipom na vianočný darček aj pre mamu, sestru či kamarátku. 

Kúpite na orava.eu


Knižka Krásne Vianoce plná vianočných nápadov

Vychytavky 2023 vzor 8Konečne prichádzajú Vianoce a vďaka tejto skvelej knižke - Krásne Vianoce si doma vytvoríte dokonalú vianočnú atmosféru, ktorá bude mať šmrnc!  Začnete adventom a budete pokračovať až do Silvestra! Známa česká foodblogerka Coolinárka spojila svoje recepty a návody na výzdobu interiéru aj exteriéru s ďalšími inšpiráciami od iných popredných českých blogeriek a instagramistiek. A práve preto vznikla táto úžasná galéria vianočných nápadov plná nielen návodov na tvorenie ale aj krásnych fotografií. Na svoje si príde naozaj každý, či už vyznávač najnovších trendov, fanúšik minimalizmu, ale aj milovník tradícií.

Kúpite na albatrosmedia.sk


Forma na vanilkové rožky 

5

Tak táto forma by mala byť povinnou výbavou každej pekárky! :) Mne neskutočne uľahčuje prácu a šetrí kopec času, kedže vanilkové rožky robíme pred Vianocami na kilá :)  Na trhu je aj v plechovej podobe, ale mne sa to z tej silikónovej formy ľahšie vyberá. Nedám na ňu dopustiť. 

Kúpite tu


Nechajte perníky vyzdobiť deti

Vychytavky 2023 vzor 28

Nie som zručná pekárka a na zdobenie medovníkov nemám talent a ani trpezlivosť. :)
Medovníky však máme radi a deti pri ich pečení každý rok s radosťou asistujú.
Pri zdobení si úplne vystačíme aj s touto polevou, ktorú kúpite hádam v každom supermarkete. Má to aj rôzne nástavce, takže zdobenie je vždy veľká zábava. A nielen pre deti. :)


Stojan na včelie úliky

Vychytavky 2023 vzor 27


Včelie úliky u nás neodmysliteľne patria k Vianociam. Miluje ich celá rodina. Ale kedže je s nimi
babračka a nikomu sa do toho nechce, tak pečiem úliky pre celú širokú rodinu ja. :)
Tento stojanček je pre mňa skvelým pomocníkom. A kedže pečiem veľké množstvá, tak ich mám
hneď niekoľko, pretože sa dajú pekne vyskladať jeden na druhý. Na bežné pečenie vám úplne v pohode vystačí aj jeden kus.

 Kúpite tu


Keksíky pre najmenších 

3

Ak si u vašich najmenších dávate pozor na cukor, tak si vianočné koláčiky ešte moc neužijú, ale čo im dopriať môžete, sú tieto detské bio sušienky s hruškou od značky babylove, ktoré sú skutočnou pochúťkou! Lahodné keksíky v limitovanej zimnej edícii v tvare snehuliačikov sú ideálne ako občerstvenie medzi hlavnými jedlami, na doma aj na vonka. Kvalitné organické ingrediencie bez prídavku cukru (obsahujú prírodné cukry) sú vhodné pre vaše deti už od 1 roku.  Navyše, tvar a veľkosť presne sadne do malých detských rúk, a tak napomáhajú rozvíjať aj jemnú motoriku dieťaťa. 

Kúpite na mojadm.sk


Nech sa deti v kuchyni tiež zabavia

2Ak vaše deti nebaví pečenie, ako môjho syna, máme pre vás tip na rodinnú hru, vhodnú pre deti od 8 rokov a ešte aj tématicky poňatú, odohráva sa tiež v kuchyni. Hra sa volá Pot Pourri a je vhodná pre troch až piatich hráčov, takže treba keď tak zapojiť aj tatina či susedov. V hre sa snažíte predviesť pred gurmánskym kritikom a navariť jedlá podľa receptov. Ako prvé je potrebné otvoriť si kuchársku knihu a pripraviť si správne ingrediencie, uvedené na kartičkách. Treba ich šikovne rozdeliť do hrncov, dať variť a smelo podávať. Hra končí vo chvíli, keď jeden z hráčov uvarí úspešne šesť jedál. Ak už budú deti machri v tejto hre, viete ich kulinárske umenie povýšiť na novú úroveň – je tam aj verzia hernej varianty pre profesionálnych kuchárov.

Kúpite tu


 

Naš tipy na vianočné pečenie: 
Overené recepty na vianočné koláčiky z redakcie sdetmi.com
Crinkles - popraskané koláčiky pre malých maškrtníkov
Medové koláčiky so škoricou

Napíšte komentár