28. 04. 2024 Jarmila 24°C Jasno

Školská obuv pre dievčatá a chlapcov - ktoré modely sú najmódnejšie a najpohodlnejšie?

Autor: MS, PR správa

Ako nájsť topánky, ktoré vášmu dieťaťu spríjemnia dni v škole? Spomedzi mnohých modelov dostupných na trhu stojí za to venovať osobitnú pozornosť športovej a lifestylovej obuvi. Funkčné strihy, moderné technológie a materiály šetrné k pokožke prispievajú k pohodliu. Móda je tiež dôležitá: obľúbené modely tenisiek určite oslovia mladých fanúšikov ležérnych štýlov. Poradíme, na čo sa zamerať pri výbere školskej obuvi.

Detské tenisky: ľahké a pohodlné

Emócie pri tabuli, zábava cez prestávky, výlety na školské ihrisko – jeden deň v škole poskytuje veľa dojmov. Školská obuv by mala byť predovšetkým ľahká a priedušná. V teplých triedach sa najlepšie osvedčia tenisky z priedušnej sieťoviny, ako sú detské topánky Nike Downshifter alebo plátenné detské tenisky. Ľahko udržiavateľná syntetická koža je tiež dobrou alternatívou k textilnému zvršku. Pri výbere školskej obuvi sa oplatí zvážiť aj výšku zvršku. Nízko strihaný golier zaisťuje voľnosť pohybu, ale je vybavený vrstvou výplne, ktorá chráni pred odreninami, ako v prípade detských topánok adidas Crazychaos. Ak vám záleží na ochrane dieťaťa pred zraneniami, vyberajte si modely s vysokými zvrškom v basketbalovom štýle, napríklad Fila Vulc 13 Frond alebo detské topánky adidas Hoop, ktoré dobre stabilizujú členok. A čo šnurovanie? V prípade väčších detí klasické šnúrky umožňujú topánke dobre priliehať k nohe, no mladšie deti je lepšie vybaviť detské tenisky na suchý zips.

disney vulc minnie pre najmensich tenisky biela q223slica20 2

Zdroj: 50style.sk

Mäkkosť ako v oblakoch

Prečo na školských chodbách vyhráva športová obuv? O ich úspechu rozhoduje aj konštrukcia podrážky. Detské tenisky okrem elastickej vložky zo syntetického materiálu často vďačia za svoj komfort ľahkej a odolnej EVA pene, na ktorej sú osadené. Nárazy absorbujúci materiál EVA nájdete v modeloch inšpirovaných bežeckou obuvou, ako napríklad adidas Lite Racer 3.0. Špičkové značky však ponúkajú niečo viac – moderné technológie, ktoré pôvodne určené pre vysokovýkonných športovcov, sa dnes skvele osvedčia v detskej obuvi. Jedným z najznámejších je systém tlmenia Max Air, vankúš so stlačeným vzduchom používaný v podrážkach vybraných tenisiek Nike, ako je napríklad model Air Max SC. Táto konštrukcia nielen dokonale zmäkčuje krok, ale aj odľahčuje svaly a kĺby. Ďalším pozoruhodným riešením je tlmiaci systém Cloudfoam, používaný v projektoch adidas, ktorý – ako už názov napovedá – poskytuje komfort porovnateľný s chôdzou v oblakoch. Zistite, čo pre vás pripravili popredné značky!

adidas lite racer 3 0 el k pre deti tenisky fialova h03630 3

Zdroj: 50style.sk

 

Vo farbách do školy

Aké farby zvoliť pri výbere obuvi do školy? Dnešné supermódne biele tenisky (biela alebo verzia s čiernymi detailmi), ako napríklad adidas Breaknet, vyzerajú cool, ale budú si vyžadovať častejšie čistenie. Preto sa oplatí kúpiť špeciálny prípravok na údržbu, ktorý teniskám prinavráti belosť a zároveň nepoškodí materiál. Pre malých objaviteľov a milovníkov výletov do terénu bez ohľadu na počasie odporúčame tmavšie farebné varianty - napríklad čierne topánky Champion. Na svoje si prídu aj detské modely v odtieňoch sivej a námorníckej modrej, a to nielen z praktických dôvodov. Tlmené farby sú najuniverzálnejšie a budú sa hodiť k jednofarebným kompletom, ako aj k rozprávkovo farebným outfitom. Vyblázniť sa však oplatí aj fanúšikom voľných outfitov a urobiť si radosť viacfarebným modelom, ako je adidas Tensaur Sport alebo topánky na suchý zips Nike MD Valiant - dobrá nálada od rána je zaručená!

disney sneakers spiderman pre najmensich tenisky cervena q223slich7 2

Zdroj: 50style.sk

 

V dobre zvolených teniskách alebo teniskách sa každý deň v škole stane farebným! Navštívte obchod 50 style online a nájdite perfektný model od jednej z najlepších značiek.

 

Napíšte komentár